10'uncu Yıl Marşı'nın yasaklandığı iddiası

- Bolu Valisi Baruş: - "10. Yıl Marşı ile ilgili iddiaları inceletiyoruz. Onun sonucunda soruşturma açılıp açılmayacağına karar verilecek" - "Milli Eğitim Müdürlüğü önündeki istemediğimiz olaylar, bizim aldığımız tedbirlerden dolayı değil, birilerinin konulan kurallara, yasalara uymama inadından kaynaklandı"

Google Haberlere Abone ol
10'uncu Yıl Marşı'nın yasaklandığı iddiası

BOLU (AA) - Bolu Valisi Aydın Baruş, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz'in 10'uncu Yıl Marşı'nı yasakladığı iddiasına ilişkin, "10. Yıl Marşı ile ilgili iddiaları inceletiyoruz. Onun sonucunda soruşturma açılıp açılmayacağına karar verilecek." dedi.

Baruş, Karacasu beldesindeki etkinlikte gazetecilerin, marşın yasaklandığı iddiası üzerine aralarında CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan'ın da bulunduğu grubun İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde yaptığı eyleme polisin müdahalesine ilişkin sorularını yanıtladı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünün bulunduğu alanda istenmeyen bazı olaylar yaşandığını anlatan Baruş, şunları dile getirdi:

"Emniyet güçlerinin toplanan gruba bir müdahalesi oldu. Öncelikle şunu belirtmek isterim ki siz, şehrin bir tarafından bir gösteri yürüyüşü düzenlemek istediğiniz zaman usulüne uygun olarak, Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'nda belirtilen kurallar çerçevesinde valilikten izin almak durumundasınız. Tabii bu izin müessesesi, valilik izin verdiği takdirde toplantı düzenlenmesi şeklinde değil, valiliğe 48 saat önceden haber vermek şeklinde işliyor. Bunun sebebi de 48 saat önceden haber verilsin ki 'o toplantının huzur ve güvenlik içinde yapılması, vatandaşların emniyetini sağlama yönünde gerekli tedbirler alınsın' diye. Düzenlenen toplantı böyle bir toplantı değildi."

Baruş, İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde basın açıklaması yapılacağı konusunda kendilerine bilgi geldiğini, açıklamanın gerçekleştirilebileceği ortamın temin edildiğini belirterek, "Bir milletvekilimiz tarafından konuşmalar yapıldı. Daha sonra Milli Eğitim Müdürlüğüne bir çelenk bırakılmak istendi. Biz son derece anlayışlı davranarak bu çelengi de birkaç arkadaşın Milli Eğitim Müdürlüğü önüne bırakabileceğini ifade ettik." diye konuştu.

- "Yasalara uymama inadından kaynaklandı"

Eylemi başka yöne çekmek isteyenlerin polisin kurduğu barikatı kaldırmak ve emniyet güçlerini zor durumda bırakmak üzere bazı tatsız hareketler yaptığını kaydeden Baruş, bunun üzerine polislerin grubu uyararak duruma müdahale ettiğini söyledi.

Baruş, hiç kimsenin kanuni hakkını kullanırken mağdur duruma düşmesini istemediğine dikkati çekerek, "Milli Eğitim Müdürlüğü önündeki istemediğimiz olaylar, bizim aldığımız tedbirlerden dolayı değil, birilerinin konulan kurallara, yasalara uymama inadından kaynaklandı." ifadelerini kullandı.

- İddialar inceleniyor

İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz'in söylediği iddia edilen ifadelerin basında yer aldığını anımsatan Baruş, konuyu incelediklerini, sonuca göre gereken işlemlerin zaman kaybetmeden yapılacağını anlattı.

Vali Aydın Baruş, "İnceleme sonucunda hüküm vermek durumunda olduğum için şimdiden kanaat belirtmem doğru olmaz. 10. Yıl Marşı ile ilgili iddiaları inceletiyoruz. Onun sonucunda soruşturma açılıp açılmayacağına karar verilecek." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar