10'uncu Amman Güvenlik Forumu

- Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Allavi: "Biz Iraklılar olarak PKK'nın Türkiye'de saldırılar düzenlemesine izin vermemeliyiz"

Google Haberlere Abone ol
10'uncu Amman Güvenlik Forumu

AMMAN (AA) - Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı İyad Allavi, ülkesini "terör örgütü PKK'ya müsamaha göstermemeye" çağırdı.

Ürdün'ün başkenti Amman'da düzenlenen "10'uncu Amman Güvenlik Forumu"na katılan Allavi burada yaptığı konuşmada Irak'taki PKK varlığına değindi. Güvenlik Araştırmaları Enstitüsü tarafından Ürdün Üniversitesi'nde organize edilen forumda konuşan Allavi, "Biz Iraklılar olarak PKK'nın Türkiye'de saldırılar düzenlemesine izin vermemeliyiz. Türkiye ve İran'ın bizi koruması gerektiği gibi bizim de onları korumamız gerekir." dedi.

Allavi sözlerine şöyle devam etti:

"Bölgemizde en az nükleer silahlar kadar önemli başka sorunlar da bulunuyor. Bu sorunlara barışçıl yollarla karşı koyma dışında bir alternatifimiz yok. Bölgede genel anlayış olarak vatandaşlık kavramı kaybolmaya ve onun yerini mezhepçilik ve siyasi İslam almaya başladı. Bulunduğumuz bölgede çatışma ortamı çıkaran terör örgütleri var. Bunlara karşı İran ve Türkiye'nin de katılacağı bölgesel konferanslar düzenlememiz lazım."

İki gün süreceği belirtilen 10'uncu Amman Güvenlik Forumu'na aralarında 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de bulunduğu çok sayıda yerli ve yabancı davetli katılıyor. Güvenlik konularının ele alınacağı forumda, bölgedeki kitle imha silahlarının yayılmasına karşı çözümler aranıyor.


Yorumlar