10. Türkiye Açık Yelken Kanat Mesafe Türkiye Şampiyonası

- Kayseri'de bin 900 metre yüksekliğindeki Ali Dağı'nın zirvesinde başlayan şampiyonaya, 20 yelken kanat pilotu katılıyor

Google Haberlere Abone ol
10. Türkiye Açık Yelken Kanat Mesafe Türkiye Şampiyonası


KAYSERİ (AA) - Talas Belediyesi ve Türk Hava Kurumu (THK) tarafından Ali Dağı'nda düzenlenen 10. Türkiye Açık Yelken Kanat Mesafe Türkiye Şampiyonası başladı.

Talas Belediyesinin ev sahipliğinde bin 900 metre yüksekliğindeki Ali Dağı'nın zirvesinde başlayan şampiyonaya, 20 yelken kanat pilotu katılıyor.

Şampiyona hakkında bilgi veren THK Çok Hafif Hava Araçları Okul Müdürü ve yarışma direktörü Murat Bayçora, yaptıkları 10 şampiyonanın 8'ini Ali Dağı'nda gerçekleştirdiklerini söyledi.

Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu da Ali Dağı'nın hava sporları açısından çok önemli bir merkez haline geldiğine dikkati çekerek, hava sporlarına daha nitelikli bir destek vermeyi arzuladıklarını ifade etti.

Ali Dağı'nın tahsisini geçen yıl aldıklarını anımsatan Palancıoğlu, şunları kaydetti:

"Bu tahsisle bir çok projeyi de bakanlıktan onaylattık. Burada yapılacak tesisler, sporcuların kullanacakları fiziki mekanlar, uçuş pisti gibi bir çok çalışmayı zaman içerisinde hayata geçirmeye çalışacağız. Yelken kanat, yamaç paraşütü, model uçak olsun her türlü hava sporu yarışmasına elimizden geldiği kadar destek vermeye çalışıyoruz. Bu sporlar oldukça nitelikli. Kayseri'ye ve Talas'a nitelik kazandırdığını düşünüyorum. Sporcularımıza kazasız belasız yarışmalar diliyorum."

Şampiyona 5 Haziran'da Tomarza ve Pınarbaşı hedeflerine yapılacak mesafe uçuşlarının ardından sona erecek.


Yorumlar