10. Geleneksel Bahar Şenliği

- Bakırköy Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Kurt: - "Toplum temelli psikiyatri modeli ve merkezler sayesinde hastalarımız toplum dışına itilmeden, yeteneklerini kaybetmeden, eğitimlerini aksatmadan, tüm sorunlarını çözerek, hayatlarına devam ediyor olacaklar"

Google Haberlere Abone ol
10. Geleneksel Bahar Şenliği

İSTANBUL (AA) - Bakırköy Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Erhan Kurt, toplum temelli psikiyatri modeli ve merkezleri sayesinde hastaların toplum dışına itilmeden, sorunlarını çözerek hayatlarına devam edeceğini söyledi.

Bakırköy Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğince düzenlenen 10. Geleneksel Bahar Şenliği, psikolojik sorunlar nedeniyle yatarak ya da ayaktan tedavi gören hastaların sosyal ortamda bulunmaları ve toplumun bu kişilere yönelik ön yargılarının kırılması amacıyla hayata geçirildi.

Hastaların bir yıllık rehabilitasyon süreçlerinde, katılım gösterdikleri etkinliklerin yanı sıra, el becerilerini de sergiledikleri şenlikte konuşan Kurt, Türkiye'nin son 7-8 yılda toplum temelli psikiyatri modelinde kurumsallaşarak ilerlediğini ifade etti.

Kurt, Türkiye'de 130'un üzerinde toplum ruh sağlığı merkezinin bulunduğunu belirterek, bu sayının İstanbul'da yaklaşık 30 olduğunu bildirdi.

Yakın zamanda modern dünyanın kurduğu sistemi tüm ayakları ve kalitesiyle Türkiye'ye de kazandırmış olacaklarını aktaran Kurt, "Hastalarımızın daha iyi noktalara gelmesi için uğraşacağız. Toplum temelli psikiyatri modeli ve merkezler sayesinde hastalarımız toplum dışına itilmeden, yeteneklerini kaybetmeden, eğitimlerini aksatmadan, tüm sorunlarını çözerek, hayatlarına devam ediyor olacaklar." dedi.

Doç. Dr. Kurt, hastaları sosyal hayatın dışına itmek istemediğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Onlar bizlerden ne daha fazla ilgi bekliyorlar ne de daha az. Normal insanlar ne kadar ilgi alaka görüyorlarsa o kadar istiyorlar. Normal insanlarla normal ilişki kurmak istiyorlar. Korunup kollanmak, acınmak, kenara itilmek, eğitimlerinden ve mesleklerinden olmak istemiyorlar. Hastalarımız kişisel yetenekleri doğrultusunda hocalarıyla birlikle, çini, ebru, resim yapıyorlar. Bizim hastalarımız arasından yetenekli olanların mutlaka keşfedilmesi gerekir."

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı'nın da performans sergilediği şenlikte, halk oyunlarının yanı sıra çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Hastaların çuval, halat çekme ve yumurta yarışmalarıyla eğlendiği şenlikte, ayaktan ve yatarak tedavi olanların yaptığı resim, aksesuar ve eşyalar da sergilendi.

Yorumlar