"1. Türkiye Filistinliler Kongresi" İstanbul'da yapılacak

- Kongre, 27 Temmuz'da gerçekleştirilecek

Google Haberlere Abone ol
"1. Türkiye Filistinliler Kongresi" İstanbul'da yapılacak

İSTANBUL (AA) - Türkiye'de yaşayan Filistinlileri bir araya getirmek ve ortak sorunlara çözüm üretmek amacıyla düzenlenen "1. Türkiye Filistinliler Kongresi", 27 Temmuz'da İstanbul'da yapılacak.

Filistinli Tabipler ve Sağlık Mensupları Derneği (FİLMED) Başkanı Dr. Muhammed Emin, yaptığı açıklamada, kongrenin Türkiye'de faaliyet gösteren Filistinlerce kurulan 20 sivil toplum kuruluşu tarafından düzenlendiğini belirtti.

Emin, Yıldız Teknik Üniversitesinin Davutpaşa Kampüsü'nde 27 Temmuz Pazar günü gerçekleştirilecek kongreye, yaklaşık 2 bin Filistinli'nin katılmasını beklediklerini aktardı.

Kongre kapsamında Türk Kızılayı'nın desteğiyle hayata geçirilen bir de kan bağışı kampanyası düzenleneceğini belirten Emin, şunları kaydetti:

"Bu kampanya yıllardır Filistin halkına destek veren Türk kardeşlerimize teşekkür şeklidir. Türkiye'de vuku bulan acı verici terör olaylarını kınarken, kanımızı da bağışlamak istedik. Asil Türk halkına aynı kaderi paylaştığımızı ve onların yanında olduğumuzu ifade etmek istedik. Filistin'in özgürlüğüne kavuşup, Türk halkı ve tüm dünya halklarıyla barış ve huzur içinde yaşaması için dua ediyoruz."

Yorumlar