1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı

- Başbakan Yıldırım: "Ülkemizin üç tarafı denizlerle çevrili olan, iki önemli boğazı sınırlarında bulunduran ve kıtaları birbirine bağlayan jeopolitik konumunu denizciliğimiz açısından en iyi şekilde değerlendirmemiz gerekmektedir"

Google Haberlere Abone ol
1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı

ANKARA (AA) - Başbakan Binali Yıldırım, "Ülkemizin üç tarafı denizlerle çevrili olan, iki önemli boğazı sınırlarında bulunduran ve kıtaları birbirine bağlayan jeopolitik konumunu denizciliğimiz açısından en iyi şekilde değerlendirmemiz gerekmektedir." ifadesini kullandı.

Yıldırım, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Türkiye'nin, 1 Temmuz 1926'da yürürlüğe giren Kabotaj Kanunu ile kendi karasularında hakimiyet ve istiklalini ilan ettiğini belirten Başbakan Yıldırım, denizcilik sektörünün güçlü altyapısı, modern tersaneleri ve büyüyen deniz ticaret filosuyla her geçen gün büyüyen miktarda ülke ekonomisine katkıda bulunduğunu ifade etti.

Binali Yıldırım, mesajında şunları kaydetti:

"Ülkemizin üç tarafı denizlerle çevrili olan, iki önemli boğazı sınırlarında bulunduran ve kıtaları birbirine bağlayan jeopolitik konumunu denizciliğimiz açısından en iyi şekilde değerlendirmemiz gerekmektedir. Hükümetimiz, denizciliğimizin daha da gelişmesi ve denizlerimizden sağlanan imkanların artırılması için her türlü desteği sağlamaktadır.

Bu düşüncelerle 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramını kutluyor, denizcilerimize başarılar diliyorum."

Yorumlar