1 doları yolda bulup aracında unuttuğunu iddia etti

- Kırşehir'de, FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında açılan davada, aralarında öğretmenlerin de bulunduğu 24 tutuklu sanığın yargılanmasına devam edildi - Sanıklardan C.D, aracında ele geçirilen F serisi 1 doları yolda bulduğunu ve aracında unuttuğunu ileri sürdü

Google Haberlere Abone ol
1 doları yolda bulup aracında unuttuğunu iddia etti

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında açılan davada yargılanan sanık, aracında ele geçirilen F serisi 1 doları yolda bulduğunu ve aracında unuttuğunu iddia etti.

Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, örgütün gizli yazışma programı ByLock'u kullandıkları iddia edilen ve ayrıca "FETÖ/PDY üyeliği, örgüte finans ve eleman sağlamak, örgüt adına toplantılar organize etmek" suçlarından yargılanan 24 tutuklu sanıkla avukatları katıldı.

Sanık C.D. savunmasını yaparken, 24 yıllık öğretmen olduğunu, terörün en yoğun olduğu dönemlerde Erzincan'da görev yaptığını ve başarı belgeleri bulunduğunu, bu nedenle FETÖ/PDY üyeliğini kabul etmediğini belirtti.

Kaldırılmadan önce Milli Güvenlik dersleri de veren bir kişi olarak hiçbir terör örgütüyle bağlantısı olmadığını ileri süren C.D, aracında bulunan F serisi 1 dolar için de "Arabamı park ettiğim sırada yolda 1 dolar buldum. Yerdeki parayı almak adetim değildir, ama beden eğitimi öğretmenliği yaptığım için spor salonuna gelen maddi durumu iyi olmayan bir öğrenciye vermek için aracıma koydum, ancak unuttum. Hakkımda gözaltı kararı çıktığında Ankara'daydım. Kırşehir'e döndüğümde polisler aracımı aradı ve buldukları 1 dolar için tutanak tuttu. 1 dolayın hikayesi budur." dedi.

Savunmasında, "Devletin vergileriyle alınan silahları, milletin üzerine doğrultan FETÖ/PDY'yi şiddet ve nefretle kınıyorum" diyen S.D. de örgütün gizli yazışma programı "Bylock"u kullanmadığını, bu suçlamalarda yüzde 10 yanılma payı olabileceğini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da ifade ettiğini ve CHP'nin de bu konuda rapor hazırladığını söyledi.

Sanık E.K. de ailesiyle yaşadığı evde bulunan 12 adet 1 doların çaycılık yapan babasına, gittiği düğünlerde verildiğini iddia etti. E.K, "Babam çaycılık yapmaktadır. Özel düğünler ve organizasyonlara bazen çaycı olarak çağrılır. Gittiği düğünlerde birer dolar verenler olmuş. Daha sonra 1 dolar konusunun basında çıkması üzerine Kırşehir'de bunları bozdurmak istedim. O gün döviz bürosu ben gittiğimde kapanmıştı. Aynı gün evimize gelen polisler sehpanın üzerinde 1 dolarları bularak tutanak tuttu. Benim ve ailem için özel ve manevi bir değeri yoktur." şeklinde konuştu.

Duruşmanın sabahki kısmında savunmaları alınan 7 sanık, örgütün gizli yazışma programı "Baylock"u kullandıklarını reddetti, Aktif Eğitim Sendikası'na okullarında gördükleri broşürler nedeniyle üye olduklarını söyledi.

Kırşehir'de farklı tarihlerde düzenlenen operasyonlarda aralarında öğretmenlerin de bulunduğu 44 kişi gözaltına alınmış, bunlardan 25'i tutuklanmıştı. Tutuklulardan biri dün tahliye edilmişti.

Yorumlar