1. Avrupa Sistemik Riskler Kurulu Yıllık Konferansı

- ECB Başkanı Draghi: - "Bazı ulusal bankacılık sektörlerinde aşırı kapasite (banka fazlalılığı) mevcut. Bu durum rekabetin yoğunlaşmasına ve kar marjlarında sıkışmaya neden oluyor" - "Bu tip aşırı kapasite durumu aynı zamanda sektörün verimli çalışmaması anlamına geliyor"

Google Haberlere Abone ol
1. Avrupa Sistemik Riskler Kurulu Yıllık Konferansı

FRANKFURT (AA) - Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Mario Draghi, bazı ulusal bankacılık sektörlerinde aşırı kapasite (banka fazlalığı) durumu olduğunu belirterek, "Bu durum rekabetin yoğunlaşmasına ve kar marjlarında sıkışmaya neden oluyor." dedi.

Draghi, Frankfurt’taki ECB genel merkezinde düzenlen 1. Avrupa Sistemik Riskler Kurulu (ESRB) Yıllık Konferansı'nın açılışında yaptığı konuşmada, ESRB'nin kuruluşundan bu yana Avrupa’nın düzenleyici, denetleyici ve kriz yönetimi çerçevelerini güçlendirdiğini ifade etti.

ESRB başkanlığını da yürüten Draghi, Avrupa finans sistemimin ESRB ile daha dayanıklı hale geldiğini vurgulayarak, "ESRB, bankalar için birtakım zengin makro politika araçları inşa etmeye katkı sağladı ve bu politikaların kalibrasyonunu koordine etmeye devam ediyor. Avrupa finans sistemi böylece daha dayanıklı hale geldi." ifadelerini kullandı.

Draghi, konuşmasında bankacılık sektörüne de değindi. Bankaların kobiler için önemine işaret eden Draghi, "Bankalar, Avrupa ekonomisinin önemli bir parçası olan küçük ve orta ölçekli işletmelerin finansmanında önemli bir rol oynamaktadır. Bu finansman üretken projelere akmaya devam etmelidir." değerlendirmesini yaptı.

Bazı ulusal bankacılık sektörlerinde aşırı kapasite (banka fazlalılığı) durumu olduğunu aktaran Draghi, "Bu durum rekabetin yoğunlaşmasına ve kar marjlarında sıkışmaya neden oluyor. Bu tip aşırı kapasite durumu, aynı zamanda sektörün verimli çalışmaması anlamına geliyor." diye konuştu.

Mario Draghi, ayrıca bankacılıktaki aşırı kapasitenin düşük karlılığın sebeplerinden biri olduğunu sözlerine ekledi.

Yorumlar