Diş Hekimliği Fakültesi 2017-2018 Akademik Yılı açılışı yapıldı

Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi 2017-2018 Akademik Yılı Açılışı ve Ağız, Diş ve Çene Radyolojisi, Ortodonti Anabilim Dalı Kliği ve Periodontoloji Anabilim Dalı Ameliyathanesinin açılış töreni gerçekleştirildi.

Google Haberlere Abone ol
Diş Hekimliği Fakültesi 2017-2018 Akademik Yılı açılışı yapıldı

Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi 2017-2018 Akademik Yılı Açılışı ve Ağız, Diş ve Çene Radyolojisi, Ortodonti Anabilim Dalı Kliği ve Periodontoloji Anabilim Dalı Ameliyathanesinin açılış töreni gerçekleştirildi.

Törene, Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Uslan, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nurdan Özmeriç Kurtuluş, Gazi Hastanesi Başhekim V. Prof. Dr. Ahmet Demircan, öğretim üyeleri, misafirler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Dekan Kurtuluş, fakültenin 35 yıllık bir geçmişi olduğunu ve tarihinde görev yapan ilk kadın dekan olarak gurur duyduğunu belirterek, "ABD’de 66 akredite diş hekimliği fakültesinin kadın dekan oranı 6’da 1’dir. Gazi Üniversitesinde ise bu rakam 4’te 1’dir. Bu üniversitemizin ne kadar gelişmiş bir kurum olduğunun kanıtıdır" diye konuştu. URAP’ın yaptığı açıklamaya göre Gazi Diş Hekimliği Fakültesinin dünyada 170’inci sırada olduğunu vurgulayan Kurtuluş, "Ülkemizdeki diş hekimliği fakültesinde kadrosu en kalabalık olan fakültelerden biriyiz. 113 öğretim üyemizle hizmet vermeye devam ediyoruz" dedi.

Dekan Kurtuluş, Gazi Diş Hekimliği Fakültesinin ekol olduğunu ifade ederek, "Bütün hocalarımız adına söylüyorum ki, biz fakültemizden mezun olmuş bir öğrenciye kendi ağız ve diş sağlığımızı tereddüt etmeden emanet eder onların koltuğuna gönül rahatlığıyla otururuz" ifadelerini kaydetti.

"Gazi Üniversitesi 6 bilim dalıyla dünyada ilk 500 içinde"

Rektör Prof. Dr. İbrahim Uslan, URAP’ın verilerine göre Gazi Üniversitesinin 13 bilim alanıyla Türkiye’yi dünya liginde en çok bilim alanıyla temsil eden 3’üncü üniversite olduğunu anımsatarak, "Bu 13 bilim alanının 6’sında Gazi Üniversitesi ilk 500 üniversite içinde yer alıyor. Diş hekimliği fakültemiz de 170’inci sırada yer alıyor" ifadesini kullandı.

Gazi Üniversitesinin Yükseköğretim tarafından Türkiye’deki 10 araştırma üniversitesinden biri olarak seçildiğini dile getiren Uslan, "Bu başarı, geçmiş yılların birikimi ve somut çıktılarını doğru okumak, süreci doğru yönetmek ile öz değerlendirme raporu ve mülakatlarda üniversitemizi doğru ifade etmenin sonucunda gelmiştir" dedi.

Uslan son olarak Gazi Üniversitesini bu yıl kazanan öğrencilere de tavsiyeler de bulunarak, "Yapacağınız tek bir şey var: çalışmak ve üretmek. Ülkemiz adına başka bir seçeneğimiz yok. Eğer bu coğrafyada ilelebet payidar kalacaksak, bilginin kullanıcısı değil bilginin üreticisi olmak zorundayız" şeklinde konuştu.

Rektör Uslan yeni açılan ameliyathane ve klinikte incelemelerde bulunurken, tedavi gören hastalarla görüşüp istek ve sorunlarını dinledi. Konuşmaların ardından biniş töreni gerçekleştirildi. Tören fakülteyi dereceyle kazanan öğrencilere plaket verilmesiyle sonlandı.

Yorumlar