Büyükşehir’den Kosova’da istihdama katkı

Kosova’da istihdama katkıda bulunan Bursa Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları (BUSMEK) tarafından başkent Priştine’de kurulan konfeksiyon makineleri kullanımı ve kadın giyimi atölyesi 3. mezunlarını verdi.Geçen yıl Bursa...

Google Haberlere Abone ol
Büyükşehir’den Kosova’da istihdama katkı

Kosova’da istihdama katkıda bulunan Bursa Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları (BUSMEK) tarafından başkent Priştine’de kurulan konfeksiyon makineleri kullanımı ve kadın giyimi atölyesi 3. mezunlarını verdi.

Geçen yıl Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Kosova Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı arasında imzalanan protokol çerçevesinde başlayan dikiş kursları, eğitimlerine hızla devam ediyor. Kosovalı kursiyerler, BUSMEK tarafından Priştine’de kurulan atölyede devam eden kurslarda, 200 saatlik konfeksiyon makineleri kullanımı ve giyim eğitimleri alarak, iş bulma hayallerini gerçeğe dönüştürüyorlar. BUSMEK atölyesinde eğitim almaktan son derece memnun olan kursiyerler, Bursa Büyükşehir Belediyesi yetkililerine minnettarlıklarını dile getirdiler.

3. dönem mezun kursiyerler sertifikalarını BUSMEK Genel Koordinatörü Eyüp Arda’nın elinden teslim aldılar. Ayrıca sertifika törenine Çalışma bakanlığı yetkilileri, Üsküp-Kosova Derneği Başkanı Recep Gündüz ve Priştine Yunus Emre Enstitüsü yetkileri katıldı.

Yorumlar