Terör örgütü okuldaki yardım malzemelerini yaktı

Gaziantep'te okul kundaklayan terör örgütü, öğrencilere gönderilen yardım malzemelerini ateşe verdi

Google Haberlere Abone ol
Terör örgütü okuldaki yardım malzemelerini yaktı
Gaziantep'te bir okulda dar gelirli öğrenciler için hazırlanan giysi ve kırtasiye malzemeleri, terör örgütü PKK mensuplarınca düzenlenen saldırıda kullanılamaz hale geldi.

Şahinbey ilçesine bağlı Cengiz Topel Mahallesi'nde dün Hatice Karslıgil İlkokulu binasına terör örgütü üyelerince yapılan saldırının ardından hasar oluşan okulda, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ekiplerince hasar tespitine başlandı. Laboratuvar olarak kullanılan bir dersliğin önemli ölçüde kullanılamaz hale geldiği, dış yüzeyinde de hasarın oluştuğu okul binasında eğitim ve öğretim buruk başladı.

Öğrenciler, sabah saatlerinde toplandıkları okul bahçesinde saldırının yol açtığı hasarı gördü. Okul idarecilerinin terör saldırısıyla ilgili bilgilendirdiği öğrenciler, molotofkokteylinin yangına neden olduğu laboratuvar sınıfı gezdi.

Bir hayırsever tarafından eğitim ve öğretimin yılının başlaması dolayısıyla yardıma muhtaç 120 öğrenci için hazırlanan giysi ve kırtasiye malzemesinin yandığı tespit edildi. Eğitim ve öğretime okul kıyafeti ve kırtasiye malzemesi eksiğiyle başlayan öğrenciler, kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor.

Öğrencilerden Yusuf Can, böyle bir saldırının gerçekleşmesinin üzüntüsünü yaşadığını ifade ederek, "Benim kardeşim de bu okulda okuyordu. Birinci sınıfa başlayacaktı. O verilecek eşyaları kardeşimde kullanacaktı. Eşyalar yanmasaydı, şu anda o kitap ve defterleri kullanıyordu." dedi.
2'nci sınıf öğrencisi Eren Akgöz de kırtasiye malzemesi yardımında bulunulacağı için alış veriş yapmadığını belirterek, olaydan duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Yorumlar