Eylem hazırlığındaki DAEŞ üyeleri yakalandı

Gaziantep'te eylem hazırlığında oldukları belirlenen DAEŞ mensuplarına operasyon düzenlendi

Google Haberlere Abone ol
Eylem hazırlığındaki DAEŞ üyeleri yakalandı
Gaziantep'te güvenlik güçlerince yapılan operasyonda fırsat bulmaları durumunda sansasyonel eylem yapma ve koas ortamı oluşturmayı amaçlayan 5 IŞİD'li yakalandı.

Gaziantep Valiliği'nden yapılan açıklamada, IŞİD terör örgütünün eylem ve faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik koordineli olarak güvenlik güçlerinin çalıştığı belirtildi. IŞİD üyesi bazı kişilerin Suriye'deki üst düzey sorumlulardan emir alacakları ve eylem yapacaklarının saptandığı ve yapılan operasyonda 5 kişinin yakalandığı belirtilen açıklamada şöyle denildi:

"DEAŞ terör örgütüne müzahir oldukları şeklinde bilgiler elde edilen şahısların Suriye çatışma bölgelerinde faaliyet gösteren sorumlu düzeydeki şahıslardan örgütsel emirler alabilecekleri, fırsat bulmaları halinde sansasyonel eylem yapabilecekleri ve ülkemizde kaos ortamı oluşturma arayışı içerisinde olabilecekleri yönünde bilgiler elde edilmiştir. Elde edilen bilgiler doğrultusunda 29.10.2016 tarihinde yapılan operasyonda ilimizde bulunan ve birlikte hareket ettikleri değerlendirilen 5 şüpheli şahıs yakalanmıştır. Yakalanan şüpheliler ile ilgili ikamet, araç ve üst aramalarında 1 adet pompalı tüfek ve tüfeğe ait olduğu değerlendirilen fişekler, 2 bin lira para, çok sayıda dijital materyal ve doküman ele geçirilmiştir."

Yorumlar