Başbakan Yardımcısı Kaynak, Gaziantep'te

"Türkiye, bir yandan Doğu ve Güneydoğu'da terörle mücadele ederken bir yandan da Suriye'de terör odaklarının çaresine bakıyor"

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Yardımcısı Kaynak, Gaziantep'te
Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, "Türkiye, bir yandan Doğu ve Güneydoğu'da terörle mücadele ederken bir yandan da Suriye'de terör odaklarının çaresine bakıyor." dedi.

Kaynak, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile Gaziantep'in Karkamış ilçesinde gerçekleştirdiği temasların ardından, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Karkamışlılarla bayramlaşmaktan ve kentteki temaslardan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Karkamış'ta bir yandan ülke idaresini, bir yandan da askeri idareyi bir arada gördüklerini ifade eden Kaynak, Karkamış merkezli yapılan çalışmalar neticesinde Cerablusluların evlerinde çocuklarıyla bayram yapma imkanına kavuştuklarını söyledi.

Bölgede huzurun tesis edilmesini arzuladıklarını aktaran Kaynak, "Biz de Türk milleti olarak sınırlarımızdan daha emin olduğumuz bir bayramı idrak ediyoruz. 900 küsür kilometrelik Suriye sınırından ülkemize ihraç edilen terörün ve teröristin önü büyük oranda kesilmiştir." dedi.
Karkamış'ın uzun zamandır Suriyelileri ağırladığını ve bundan dolayı şikayetin oluşmadığını vurgulayan Kaynak, şunları kaydetti:
"Askerlerimizin morali çok yüksek. Askerlerimizin tamamıyla Genelkurmay Başkanımız ve diğer yetkililer sohbet etti. Ben de bir Kahramanmaraş çocuğuyum. Dolayısıyla sınıra çok yakınız. Bu bayramı burada idrak etmek nasip oldu. Ben bütün İslam aleminin bayramını tebrik ediyorum. Bu bayramın mazlumların, masumların kurtuluşuna vesile olmasını temenni ediyorum ve bütün insanlığa huzur ve barış getirmesini diliyorum. Zaten bizler bütün insanlığa yönelik dua ettik. Çok daha umutlu günlere yelken açıyoruz. Bu bayram, geçen bayrama göre daha umutluyuz. Bu sebeple Türk Silahlı Kuvvetlerine, hükümetimize, illerdeki valiler ve siyasi partilerimizle diğer ilgililere teşekkür ediyorum."
Suriye'de yerinden yurdundan edilmiş herkesin evlerine döneceği huzurlu günlerin bir an önce gelmesi için dua ettiklerini dile getiren Kaynak, "Türkiye, bir yandan Doğu ve Güneydoğu'da terörle mücadele ederken bir yandan da Suriye'de terör odaklarının çaresine bakıyor. Her şey daha iyi olacak." diye konuştu.

Yorumlar