Zonguldak'taki FETÖ'nün darbe girişimi davaları

- Darbe girişimine ilişkin eski 2 garnizon komutanı ve 2 albayın, ikişer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanmasına devam edildi

Google Haberlere Abone ol
Zonguldak'taki FETÖ'nün darbe girişimi davaları

ZONGULDAK (AA) - Zonguldak'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin, meslekten ihraç edilen 4 rütbeli asker hakkında, ikişer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talebiyle açılan davaların görülmesine devam edildi.

Zonguldak 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, meslekten ihraç edilen tutuksuz sanık eski Zonguldak Garnizon Komutanı Tuğgeneral Birol Şimşek, komutanlıkta görevli Jandarma Kurmay Albay Kamil Günler ile avukatları ve yakınları katıldı.

Mahkeme heyeti, sanık Günler'in tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.

Aynı mahkemedeki diğer duruşmada, meslekten ihraç edilen Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan Doğan ile Deniz Albay Mustafa Kemal Öztürk ve avukatları hazır bulundu.

Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına hükmederek, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Mahkeme heyeti, 5 Mayıs'ta, duruşmada, meslekten ihraç edilen Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan Doğan ile Deniz Albay Mustafa Kemal Öztürk'ün dosyasını, darbe girişimine ilişkin deniz subay ve astsubayları hakkında açılan bir başka davayla birleştirme kararı almıştı.

İddianamede, sanıkların, "anayasal düzeni ortadan kaldırmak", "silahlı terör örgütüne üye olmak", "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etmek" suçlarından, ikişer kez ağırlaştırılmış müebbet ile 7 yıl 6'şar aydan 15'er yıla kadar hapis cezasına çarptırılması isteniyor.


Yorumlar