Forrest Gump figürü Çanakkale’ye ödül getirdi

Çanakkale’de uzun yıllar pasta sektöründe hizmet veren Hasan Çoban, 19-22 Ekim tarihleri arasında İsviçre’nin Zürih kentinde yapılan Avrupa Pasta Yarışması’nda ikinci oldu.

Google Haberlere Abone ol
Forrest Gump figürü Çanakkale’ye ödül getirdi

Çanakkale’de uzun yıllar pasta sektöründe hizmet veren Hasan Çoban, 19-22 Ekim tarihleri arasında İsviçre’nin Zürih kentinde yapılan Avrupa Pasta Yarışması’nda ikinci oldu.

Türkiye’nin adını 88 eser arasından ikinciliğe taşımanın gururunu yaşadıklarını belirten Çoban, "Ciddi bir çalışma ve hazırlık yaparak gittik ve birinci olmayı hedefliyorduk. Bunun da sebepleri var. Ulaşım konusunda uçakla özel korumayla götürüyoruz. Bu yüzden eserde birkaç sorun yaşandı. Boyun altında kırılma ve çatlamalar oldu. Jürilerde pastaları çok ince detaylarla inceledikleri için eserimiz ikinci oldu. Buna da şükür. İsviçre’de Türkiye ve Çanakkale’mizi temsil ettik. Ama bizim hedefimiz daha iyi yerlerde başarılara taşımak" dedi.

"Forrest Gump filminden esinlendik"

Birebir benzetme konusunda önemli bir çalışma yaptıklarını belirten Hasan Çoban, 1994 yılında başrolünü Tom Hanks’in oynadığı Forrest Gump filminden esinlendiklerini söyledi. Çoban açıklamasının devamında, "Eserle ilgili esinlenme konusunda çok bilinen bir tema olması gerektiği için bunda karar kıldık. Aslında biz Kleopatra yapacaktık. Hatta çalışmalarımıza da başlamıştık. Ancak taşırken uçak ölçülerinde sıkıntı olacağı için geri adım atmak zorunda kaldık ve Forrest Gump’ı yaptık. 3 gün boyunca sergilenen eser herkes tarafından çok beğenildi. Bu tepkiler doğrultusunda doğru bir tema işlediğimizi düşünüyorum. Burada yapılan eser orada daha çok ses getirdi. Neden diye soracak olursanız; birebir benzetmeyi sadece biz yaptık. Başka benzetme eser yoktu. Bizim meslek grubunda benzetme yapmak gerçekten çok zordur. Her türlü eseri yapabilirsiniz ama insanları birebir benzetmek gerçekten çok zordur" ifadelerine yer verdi.

"Troia Yılı için çok farklı projelerimiz var"

2018 Troia Yılı için farklı projelerinin olduklarını da aktaran Çoban, "2018 yılı Troia Yılı seçildi biliyorsunuz. Bu yıl için de çok farklı projelerimiz var. Dünyada ses getirecek bir proje olduğunu biliyorsunuz. Biz de bu projede yer almak istiyoruz. Ne yapabiliriz? Bununla ilgili tüm fikirlere açığız. Geçtiğimiz günlerde TÜRSAB’ın toplantısı vardı ve Truva Atı önünde Truva Atı benzetmeli bir pasta kesmiştik ve bu da çok ses getirmişti. Bu tür projelere çok açığız. Bu tarz pastaları inanın sadece Çanakkale’de değil, dünya üzerinde yapabilecek ustalarımız ve ekibimiz var. Zaten büyük pastanelere bu konuda eğitim veriyoruz. Çanakkale’de olmak da bizim için ayrı bir onur" dedi.

"Forrest Gump’ın yapımı 13 gün sürdü"

Birebir benzetme pasta yapımında ince işçilik gerektiği için çok fazla zamana ihtiyaçları olduklarını belirten Hasan Çoban, "Benzetme pastalarda bir figürün çalışması bir hafta sürüyor. Nasıl burun ameliyatlarında önden ve yandan profil resimleri çekiliyor, biz de müşterilerimizin önden ve yandan fotoğraflarını çekiyoruz. Forrest Gump şeklinde bir çalışma daha uzun sürüyor. Küçük ayrıntılar çok önemli. Bu yaptığımız pastasının çalışması 13 gün sürdü. Dediğim gibi bundan daha iyi olabilirdi. Hedefimiz bundan sonraki süreçte daha iyisini yapmak" diye konuştu.

Yorumlar