Vartolu öğrenciler Aydın’a gitti

Muş’un Varto ilçesinin çeşitli okullarında eğitim gören 40 öğrenci, ’Biz Anadolu’yuz’ projesi kapsamında ilk kez batı illerine geziye gönderilidirler.İçişleri Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığının işbirliğiyle düzenlenen...

Google Haberlere Abone ol
Vartolu öğrenciler Aydın’a gitti

Muş’un Varto ilçesinin çeşitli okullarında eğitim gören 40 öğrenci, ’Biz Anadolu’yuz’ projesi kapsamında ilk kez batı illerine geziye gönderilidirler.

İçişleri Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığının işbirliğiyle düzenlenen ’Biz Anadolu’yuz’ projesi kapsamında öğrenciler farklı kültürleri gezerek, yeni deneyimler kazanmaya devam ediyor. Muş’un Varto ilçesinde hayatında deniz görmeyen, uçağa binmeyen ve il dışına çıkmayan bazı öğrenciler, ’Biz Anadolu’yuz’ projesi kapsamında Aydının Kuşadası ilçesine gitmenin heyecanını yaşamak üzere İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Binası önünde Kaymakam ve Belediye Başkan vekili Mehmet Nuri Çetin tarafından 40 öğrenciyi geziye göndermek üzere uğurladı.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü binası önünde bekleyen 5 öğretmen ve 40 öğrencileri geziye gönderen Kaymakam ve Belediye Başkanı Vekili Mehmet Nuri Çetin gazetecilere yaptığı açıklamada, “Biliyorsunuz Bakanlarımızın emirleri ve il valiliğimizin destekleri ile çocuklarımı Batı illerine götürüp kaynaşmalarının daha da fazla olmayı sağlamaya çalışıyoruz. Çocuklarımızın birçoğu ilk defa Aydına gidecek. Hemen hemen tamamını gönderiyoruz. Bu tip faaliyetler Kaymakamlığımız ve Belediyemiz tarafından destekleniyor. İnşallah devamı da gelecek. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim” dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Yalçın Süne ise, ”Bu gün ilçemizde yaklaşık 40 öğrencimizi Aydın’ın Kuşadası ilçesine gönderiyoruz. Ömrünün büyük bir kısmını burada geçiren ve daha önce hiç dışarı çıkmayan çocuklarımızı Aydın’a gönderiyoruz. Orda tarihi ve turistik yerleri görmelerini sağlayacağız. Çocuklarımızın kaynaşması çok önemlidir. Emeği geçen hükümetimize, Valimize, Kaymakamımıza teşekkür ediyoruz. Bizde dışarıdan gelecek olan misafirlerimizi dört gözle bekliyoruz” dedi.

Cumhuriyet Ortaokulu öğrencisi Nejla Aydemir ise ”Şu anda Aydının Kuşadası gezisine gideceğiz. Bizi bu geziye bizi gönderenlere çok teşekkür ederiz ”dedi.

Kaymakam Mehmet Nuri çetin öğretmenlere gerekli talimatları vererek öğrencilerin sağ selim dönmeleri temennisinde bulunduktan sonra hatıra fotoğrafı çektirdi.

Yorumlar