Yenişehirli besicilere 4 milyon liralık destekleme

Buzağı ve süt desteklemeleri üreticilerin hesaplarına yatmaya başladı.Yenişehir ve İznik Süt Üreticileri Birliği Başkanı Nazif Tuna, ekim ayında Yenişehir’e 4 milyon TL destekleme gireceğini belirtti. Tuna, “Yenişehir’de bin 400, İznik’te...

Google Haberlere Abone ol
Yenişehirli besicilere 4 milyon liralık destekleme

Buzağı ve süt desteklemeleri üreticilerin hesaplarına yatmaya başladı.

Yenişehir ve İznik Süt Üreticileri Birliği Başkanı Nazif Tuna, ekim ayında Yenişehir’e 4 milyon TL destekleme gireceğini belirtti. Tuna, “Yenişehir’de bin 400, İznik’te ise 30 besici bu desteklerden yararlanacak. TC kimlik numarasının sonu 2 ile biten vatandaşların desteklemeleri dün yatmaya başladı. 4-6 olanlar 13 Ekim saat:18:00’den itibaren hesaplara yatacak. 8 olanlar ise 20 Ekim’de yine aynı saatte hesaplara yatmaya başlayacak. Şu anki desteklemeler buzağı için 2016 yılının son dilimi, süt için ise süt için ise 2017 yılının ilk 6 ayını kapsıyor” dedi.

2017 yılında süt destekleme tebliğinin değişmesi sebebiyle 4 farklı ödeme biçimi olduğunu dile getiren Nazif Tuna sözlerini şöyle sürdürdü:

“Süt desteği alabilmek için mutlaka birlik üyeliği şartı var. Birlik üyesi olan üretici 2 kuruşu, dondurulmuş olarak pazarlanan süt için 4 kuruş, birlik ve kooperatif vasıtası ile pazarlanan süt için ise 8 kuruş destekleme alıyor. Yenişehir’de birliğimiz tarafından alt yapısı oluşturulan soğutma tankları sayesinde üreticilerimizin büyük bölümü desteklemeleri 8 kuruştan alıyor. İlçemize ekim ayı içinde 4 milyon gibi ciddi bir para girecek. Bu sayede esnafımızın da yüzü gülmüş olacak”.

Yorumlar