Türkiye son şampiyondan puan kapma peşinde

Euro 2016'daki şansını sürdürmek için mutlak puan alması gereken Türkiye turnuvadaki ikinci maçına çıkıyor. Rakip ise son şampiyon İspanya.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye son şampiyondan puan kapma peşinde
Fransa'nın ev sahipliğinde düzenlenen şampiyonada Hırvatistan, İspanya ve Çek Cumhuriyeti ile D Grubu'nda yer alan Türkiye, gruptaki ilk maçında Paris'te Hırvatistan ile karşılaşırken, sahadan 1-0 mağlup ayrıldı.

Şampiyonadaki ikinci sınavını son şampiyon İspanya karşısında verecek olan ay-yıldızlı ekip, rakibinden puan veya puanlar alarak, gruptan çıkma adına avantaj elde etmek istiyor. İspanya'dan puan alıp, Çek Cumhuriyeti'ni de yenerek hedef en iyi üçüncülük kategorisinden tur atlamak.

Nice Stadı'nda yapılacak müsabaka, 22.00'de başlayacak. Maçta hakem Milorad Mazic düdük çalacak.

İSPANYA AVANTAJLI

İspanya Milli Takımı, EURO 2016'daki ilk maçını kazanarak, şampiyonaya 3 puanla başladı.

Grubun ilk maçlarında Türkiye, Hırvatistan ile karşılaşırken, İspanya Çek Cumhuriyeti ile mücadele etti. Toulouse'daki maçta topu ayağında tutan ve baskı kuran taraf olan İspanya, buna rağmen net gol pozisyonu üretmekte zorlandı.

İspanya, savunma yapan Çek Cumhuriyeti karşısında 87. dakikada Pique'nin attığı golle sahadan 1-0 galip ayrıldı.

İSTATİSTİKLER TÜRKİYE ALEYHİNE

Türkiye'nin 1999'dan bu yana ''büyük" takımlara karşı sadece tek galibiyeti bulunuyor.

Türkiye, resmi maçlarda son yıllarda futbolun önde gelen ülke milli takımlarına karşı yalnızca bir kez kazanabildi. Milliler, söz konusu dönemdeki tek galibiyeti, EURO 2016 Elemeleri'nde grupta Hollanda'yı Konya'da 3-0 yenerek elde etti.

2000 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde 10 Ekim 1998'de Bursa'da Almanya'yı 1-0 mağlup eden milliler, daha sonra dünya futbolunda söz sahibi ülkeler Brezilya, İspanya, Almanya, İtalya, İngiltere, Fransa, Hollanda ve Portekiz ile yaptığı 19 resmi maçın 14'ünü yitirdi, 4'ünde berabere kaldı, sadece bir kez galip geldi.

TÜRKİYE İSE SADECE ÜÇ MAÇTA GOL YEMEDİ

Türkiye, söz konusu dönemdeki maçlardan sadece 3'ünü gol yemeden tamamlayabildi.

2000 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde Münih'te Almanya, 2004 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde İstanbul'da İngiltere ile golsüz berabere kalan ay-yıldızlı ekip, 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde Konya'da Hollanda'yı 3-0 yendi, diğer 16 maçta kalesini gole kapatamadı.

10 MAÇTA GOL ATAMADI

Türk Milli Takımı, habere konu olan 19 maçtan 10'unda rakiplerine gol atamadı. Milliler, fileleri havalandırdığı 9 maçtan ise 6'sında birer, 3'ünde ise ikişer kez gol sevinci yaşadı.
 

Yorumlar