Türkiye-Hırvatistan maçından notlar

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Slovenya maçının ilk 11'inde tek değişiklik yaptı

Google Haberlere Abone ol
Türkiye-Hırvatistan maçından notlar
Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Slovenya ile yapılan hazırlık maçının ilk 11'inde tek değişiklik yaparak A Milli Takım'ı 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) finalleri D Grubu'nda oynanan Hırvatistan karşılaşmasına sürdü.

A Milli Takım, EURO 2016 D Grubu'nun ilk maçında Hırvatistan ile Fransa'nın başkenti Paris'teki Parc des Princes'te karşı karşıya geldi. Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, turnuva hazırlıkları kapsamında Slovenya ile oynanan özel maçın ilk 11'inde tek değişiklik yaptı.

Deneyimli teknik adam, Hırvatistan müsabakasına Volkan Babacan, Gökhan Gönül, Mehmet Topal, Hakan Kadir Balta, Caner Erkin, Selçuk İnan, Ozan Tufan, Oğuzhan Özyakup, Hakan Çalhanoğlu, Arda Turan ve Cenk Tosun ilk 11'i ile çıktı. Slovenya maçında ilk 11'de görev alan Burak Yılmaz, yedekler arasında otururken, golcü oyuncunun yerine Cenk Tosun forma giydi.
Ay-yıldızlı ekibin yedek kulübesinde ise Onur Recep Kıvrak, Harun Tekin, Semih Kaya, Ahmet Yılmaz Çalık, Nuri Şahin, Olcay Şahan, İsmail Köybaşı, Burak Yılmaz, Yunus Mallı, Volkan Şen, Emre Mor ve Şener Özbayraklı yer aldı.

20 futbolcunun ilk heyecanı

A Milli Takım kadrosunda yer alan 20 futbolcu, ilk kez Avrupa Şampiyonası finallerinde yer almanın heyecanını yaşadı.

Ay-yıldızlı ekibin son katıldığı EURO 2008'de şu an kadroda bulunan Arda Turan, Hakan Kadir Balta ve Mehmet Topal forma giymişti. Aradan geçen 8 yılda A Milli Takım kadrosu büyük değişimden geçerken, EURO 2016 kadrosunda yer alan 20 futbolcu, ilk kez Avrupa Şampiyonası finallerinde milli formayı terletecek.

Statta Türk taraftarlar çoğunlukta

Karşılaşmanın oynandığı Parc des Princes tribünlerinin büyük çoğunluğunu Türk taraftarlar doldurdu.

Başkent Paris'te yer alan yaklaşık 50 bin kişi kapasiteli stat için satılan biletlerin büyük bölümü Türk taraftarlar tarafından satın alındı.

Ay-yıldızlı bayraklar ve formalarla tribünlere gelen Türk taraftarlar, karşılaşma öncesi ve sırasında milli futbolculara tezahüratlarla destek verdi.

- Tribünler kırmızı-beyaz

A Milli Takım'ın Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde Konya ve Antalya'daki statlarda oynadığı maçlarda yapılan ve büyük beğeni toplayan bayrak şovu Fransa'da da devam eti.
Saran Holding tarafından sağlanan 100 bin bayrak tırlarla Fransa'ya ulaştırılırken, bayrakların 15 bini sabah saatlerinde Parc des Princes tribünlerine yerleştirildi.
UEFA'dan alınan izinle 20 kişilik ekip tarafından yapılan bayrak dağıtımı sayesinde Türk taraftarların yer aldığı tribünler, kırmızı-beyaz renklere büründü.

- Bakan Kılıç, Parc des Princes'te

Karşılaşmayı Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da tribünden izledi.
Dün öğle saatlerinde Paris'e gelen ve antrenmanını izlediği A Milli Takım'ı konakladığı otelde ziyaret eden Bakan Kılıç, müsabakayı da Parc des Princes tribünlerinden seyretti.
Akif Çağatay Kılıç'ın yanı sıra, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Hamza Yerlikaya, MHP Kocaeli Milletvekili ve eski milli futbolcu Saffet Sancaklı, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören, TFF yönetim kurulu üyeleri, Merkez Hakem Kurulu Başkanı Kuddusi Müftüoğlu, Türk hakemler, kulüp başkanları, Türk teknik direktörler, Arsenal Teknik Direktörü Arsene Wenger, İskoç teknik direktör David Moyes, eski futbolcu Christian Karembeu'nun da aralarında yer aldığı çok sayıda ünlü isim müsabakayı statta takip etti.

- Türk ve Hırvat taraftarlardan dostluk görüntüleri

Başkent Paris'te yapılan maç öncesinde Türk ve Hırvat taraftarlar dostluk görüntüleri verdi.
Parc des Princes'te oynanan maç için heyecan sabah erken saatlerde başlarken, Paris sokakları Türkiye ve Hırvatistan bayraklı taraftarlarla doldu.
Stat çevresinde toplanan taraftarlar, İngiliz ile Rus taraftarlar arasında çıkan olayların aksine güzel görüntüler oluşturdu.
Sokaklarda yan yana yürüyen taraftarlar, stat etrafında da karşılıklı tezahüratlarda bulundu.

- Türkler Paris'e akın etti

A Milli Futbol Takımı'nın D Grubu'ndaki ilk maçı olan Hırvatistan karşılaşmasına Türk futbolseverler büyük ilgi gösterdi.
Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden ve Fransa içinden Paris'e gelen binlerce Türk, sokaklarda ay-yıldızlı bayraklarla tur attı.
Ayrıca Fenerbahçeli bir grup taraftar, Eyfel Kulesi önünde "Aziz Yıldırım istifa." yazılı pankart açtı.
Bu arada Eskişehirspor'un ev sahibi olduğu maçlarda tribünleri coşturan "Bando Es-Es" de A Milli Takım'a destek vermek için tribündeki yerini aldı.

- Zülfikaroğlu korkuttu

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Zülfikaroğlu, yüksek tansiyon şikayetiyle kaldırıldığı hastanede anjiyo oldu.
A Milli Takım'ın Hırvatistan karşılaşması için Paris'te bulunan Zülfikaroğlu, rahatsızlanmasının ardından hastaneye kaldırıldı. Burada kalp spazmı tanısı konan ve anjiyo olan Zülfikaroğlu'nun iki damarına stent takıldığı bildirildi.
Cengiz Zülfikaroğlu'nun birkaç gün hastanede gözetim altında tutulacağı belirtildi.

Yorumlar