Süper Kupa Galatasaray'ın

Beşiktaş, Turkcell Süper Kupa'da Galatasaray'a penaltılarda 3-0 yenilerek kupayı rakibine kaptırdı

Google Haberlere Abone ol
Süper Kupa Galatasaray'ın
Beşiktaş, Turkcell Süper Kupa'da Galatasaray'a normal süresi 0-0 ve uzatma bölümü 1-1 berabere biten maçta penaltılarda 3-0 yenilerek, kupayı rakibine kaptırdı. Türkiye Futbol Federasyonu tarafından ilki 2006'da gerçekleştirilen Süper Kupa'yı kazanan siyah-beyazlı takım, 2016'daki organizasyonda Galatasaray'a mağlup olarak, 4 kez oynadığı bu kupayı 3. kez rakiplerine kaptırdı.

Beşiktaş, kupadaki hasretini de sürdürdü. 2006'daki kupayı müzesine götüren siyah-beyazlılar, son kupayı Galatasaray'a kaptırınca bu organizasyondaki hasretini 9. yıla taşıdı.

İlk Süper Kupa'yı kazanmasının ardından 2007'de bir kez daha bu organizasyonda sahaya çıkan Beşiktaş, Fenerbahçe'ye 2-1 mağlup oldu. 2009'da sarı-lacivertli takıma bu sefer 2-0 yenilerek kupayı alamayan siyah-beyazlılar, 2016'da da Galatasaray'a penaltı atışlarında mağlup oldu ve kupayı üçüncü kez rakiplerine bıraktı.

PENALTILARI ATAMADI

Siyah-beyazlı futbolcular, penaltı atışlarında başarılı olamadı. Galatasaray'ın Selçuk İnan ile öne geçmesinin ardından Beşiktaş adına penaltı atışını kullanan Oğuzhan Özyakup'un vuruşunda, kaleci Muslera gole izin vermedi.

Siyah-beyazlı takımda ikinci atışı kullanan Cenk Tosun ise kötü bir vuruşla meşin yuvarlağı dışarı attı. Beşiktaş adına son şansı kullanan Atiba Hutchinson'un penaltı atışında Muslera bir kez daha başarılı kurtarış yaptı ve kupayı takımı Galatasaray'a kazandıran isim oldu.

TARAFTAR SAHAYA İNDİ

Beşiktaş'ın golü sonrası bir siyah-beyazlı taraftar, sahaya indi. Siyah-beyazlı takımın golünde büyük pay sahibi olan Quaresma'nın Galatasaray kale arkası tribününde bulunan taraftarlarıyla sevincini yaşaması sırasında bir Beşiktaşlı taraftar, sahaya inerek Portekizli oyuncuya sarıldı. Hemen müdahale edilen taraftar, tribüne gönderildi.

 

Yorumlar