Kartal yuvasına üç puanı alarak döndü

Siyah-beyazlı takım Vodafone Arena'daki ilk maçında Bursaspor'u 3-2 yenerek, stattaki ilk galibiyetine imza attı

Google Haberlere Abone ol
Kartal yuvasına üç puanı alarak döndü

Beşiktaş, Vodafone Arena'nın açılışını, Spor Toto Süper Lig'de Bursaspor'u 3-2 yenerek galibiyetle yaptı.

Siyah-beyazlı takım, uzun bir aradan sonra Bursaspor karşılaşmasıyla Dolmabahçe'ye dönerken, rakibini zorlanmasına rağmen 3-2 mağlup etti.

Rakibi karşısında 21. dakikada Mario Gomez'in golüyle 1-0 öne geçen ancak 28. dakikada Bakaye Traore'nin golüne engel olamayan siyah-beyazlı ekip, ikinci yarıya etkili başlayarak 53. dakikada Gomez ve 58. dakikada Alexis Delgado'nun golleriyle 3-1 üstünlük yakaladı. Beşiktaş, 70. dakikada Stoch'un attığı golle kalan bölümleri sıkıntılı geçirdi. Rakibin baskısı karşısında iyi savunma yapan Beşiktaş, karşılaşmadan galibiyetle ayrıldı.

Beşiktaş'ın Bursaspor karşısındaki gollerini Mario Gomez (2) ve Alexis Delgado attı.

Bu galibiyetle puanını 66 yapan Beşiktaş, şampiyonluk yarışındaki rakibi Fenerbahçe ile aradaki puan farkını da maç fazlasıyla 6 puana çıkardı.

Siyah-beyazlı takım, 60 puanda bulunan Fenerbahçe'nin Torku Konyaspor'a deplasmanda 2-1 mağlup olmasının ardından Bursaspor'u yenerek, şampiyonluk için avantajı eline geçirdi.

 

Beşiktaş'ta Mario Gomez'in 21. dakikada attığı gol siyah-beyazlı kulübün efsane başkanı Süleyman Seba'ya atfedildi.

Vodafone Arena'daki ilk golü atan futbolcu olan Gomez'in Bursaspor filelerini havalandırmasının ardından golü kaydeden oyuncu olarak "Süleyman Seba" anonsu yapıldı.

Seba, İnönü Stadı'nda Beşiktaş'ın ilk golünü atan isim olmuştu.

Bursaspor karşısında 2 kez fileleri havalandıran Alman futbolcu Gomez, Spor Toto Süper Lig'deki 21. golünü kaydetti.

Gol krallığı yarışında önde olan ancak Antalyaspor ve Kasımpaşa karşılaşmalarını boş geçen Gomez, Bursaspor karşısında etkili oldu. Takımının ilk golünü atan Alman oyuncu, 57. dakikada da kazanılan penaltı atışını değerlendirememesine rağmen pozisyonu iyi takip ederek, golü atmayı başardı.

Mario Gomez'in ilk golünün pasını veren Jose Sosa ise asistlerini sürdürdü.

Beşiktaş'ta Vodafone Arena'da ilkleri yaşayan oyunculardan biri de 3 maç aradan sonra ilk 11'e dönen Alexis Delgado oldu.

Necip Uysal'ın yerine savunmanın göbeğinde Marcelo ile görev alan Delgado, hem Vodafone Arena'daki ilk maçta 11'de görev alma şansı yakaladı hem de siyah-beyazlı formayla ilk golünü attı.

Alexis Delgado, 52. dakikada takımını 2-1 öne geçiren golü kaydederken, gol sevincini taraftarların sembolü haline gelen Kartal hareketiyle yaşadı.

Beşiktaş, Bursaspor'u 3-2 yenerek Süper Lig'de sahasında üst üste 8. galibiyetine imza attı.

Ligde evindeki son puan kaybını 13. haftada Akhisar Belediyespor'a karşı yaşayan ve rakibine 2-0 mağlup olan siyah-beyazlı ekip, bu karşılaşmanın ardından iç sahada çıktığı 8 karşılaşmayı da kazandı ve 24 puan topladı.

Beşiktaş, bu 8 maçlık periyotta Galatasaray, Torku Konyaspor, Gaziantepspor, Mersin İdmanyurdu, Gençlerbirliği, Eskişehirspor, Antalyaspor ve Bursaspor'u mağlup etti.

Beşiktaş, şampiyonluk yarışında Fenerbahçe ile puan farkını 6'ya çıkarmasına rağmen gelecek haftalar için savunmada kötü görüntü verdi.

Ligin 27. haftasında Kasımpaşa'ya 2-1 yenilen siyah-beyazlı takım, Bursaspor karşısında da kalesinde 2 gol gördü. Beşiktaş, son 2 haftada 4 yedi.

MAÇ SONUNDA SAHA KARIŞTI

Maçın son düdüğünün çalınmasının ardından Beşiktaşlı futbolcu Quaresma'nın Bursaspor'dan Hosogai'ye yaptığı hareket sonrası saha karıştı.

İki oyuncunun birbirine karşılık vermesinin ardından diğer oyuncular da olaya müdahale etti. Her iki ekibin kenar yönetimi oyuncuları sakinleştirmekte zorlanırken, hakem Barış Şimşek, sarı kartları bulunan Quaresma ile Hosogai'ye ikinci sarıdan kırmızı kart gösterdi.

Sarı kart cezası nedeniyle Kasımpaşa maçında oynayamayan Quaresma, bu sefer kırmızı kart cezalısı olarak Medicana Sivasspor mücadelesinde takımını yalnız bırakacak.

Bu arada, maç bitiminde sahaya girmek isteyen bir taraftara güvenlik güçleri engel oldu.

Stattaki ilk maçta coşkulu anlar yaşayan siyah-beyazlı taraftarların tezahüratları nedeniyle zaman zaman futbolcular, hakem Barış Şimşek'in çaldığı düdükleri duymakta zorlandı.

Siyah-beyazlılar özellikle rakip Bursaspor'un ataklarında ıslıklarla yoğun bir gürültü çıkardı.

Taraftarlar, zaman zaman "Burası İnönü buradan çıkış yok" ve "Süleyman Seba'nın askerleriyiz" şeklinde tezahürat yaptı.

 

 

Beşiktaş, Bursaspor'u 3-2 yenerek son dönemde rakibine karşı başarılı sonuçlarını sürdürdü.

Siyah-beyazlı takım, biri hükmen olmak üzere Bursaspor ile ligde yaptığı son 12 maçtan 10'unu kazandı, birinde berabere kaldı, sadece birini yitirdi.

Yorumlar