İzmir derbisinde 44. randevu

PTT 1. Lig'de ilk 6 yarışından uzakta kalan Göztepe ile son sıradan kurtulma mücadelesi veren Karşıyaka, yarın liglerde 44. karşı karşıya gelecek

Google Haberlere Abone ol
İzmir derbisinde 44. randevu

PTT 1. Lig'de bu sezon beklentilerin uzağında bir performans gösteren iki İzmir temsilcisi Göztepe ile Karşıyaka, yarın liglerde 44. kez karşılaşacak.

Sezona Süper Lig hedefiyle başlayan ancak bu iddiasının gerisinde kalan Göztepe, son 7 haftaya play-off barajındaki Giresunspor'un 6 puan gerisinde 34 puanla girdi. Metin Diyadin'le yollarını ayırdıktan sonra Önder Özen'i takımın başına getiren sarı-kırmızılı ekip, istifa eden Özen'in yerine kalan haftalara yardımcısı Mehmet Aurelio ile devam edecek.

Ezeli rakibi Göztepe gibi Süper Lig için iddialı bir kadro kurmasına rağmen istediği sonuçları alamayan Karşıyaka, derbi öncesinde 19 puanla son sırada yer alıyor. Bu sezon 5 farklı teknik adamla çalışan yeşil-kırmızılı ekibin başında bulunan Soner Tolungüç futbolculuk döneminde Karşıyaka formasıyla Göztepe'ye karşı mücadele etmişti.

İzmir Atatürk Stadı'ndaki yarın saat 16.00'da başlayacak Göztepe-Karşıyaka maçını Tolga Özkalfa yönetecek.

Kulüplerin isteği üzerine, ilk yarıda olduğu gibi tribünler iki takım taraftarı için yarı yarıya paylaşıldı. Ev sahibi Göztepe'nin taraftarı kapalı, Karşıyaka taraftarı ise açık tribünden maçı takip edecek.

Ligin ilk yarısındaki müsabakayı 8 bin 948'i Göztepeli, 6 bin 558'i Karşıyakalı olmak üzere 15 bin 632 kişi takip etmişti. Halen devam eden bilet satışlarına göre Göztepe yarınki maçta da tribün üstünlüğünü elinde bulunduracak.

Profesyonel liglerde 44. randevu

Profesyonel liglerde ilk olarak, Milli Lig'in kurulduğu yıl, 8 Mart 1959'da karşılaşan iki ekibin 16 Mayıs 1981'de İzmir Atatürk Stadı'ndaki Göztepe-Karşıyaka maçını 80 bin kişinin takip etmesi nedeniyle müsabaka halen "İkinci Lig'de seyirci rekoru kırılan müsabaka" olarak anılmaya devam ediyor.

Şimdiye kadar 18 kez Süper Lig'de, 25 defa da 1. Lig'de karşılaşan iki ekipten Karşıyaka'nın 18, Göztepe'nin ise 15 galibiyeti bulunurken, 10 müsabaka da berabere tamamlandı.

Bu maçlarda Karşıyaka 58, Göztepe 43 gol attı.

Göztepe'de Gürsel Aksel ile Tuncer Çeliktaş, Karşıyaka'da ise Ogün Altıparmak dörder golle derbilerde en fazla gol atan futbolcu durumunda bulunurken, bu isimleri üçer golle Göztepe'den Fevzi Zemzem ve Hakkı İyibilir ile Karşıyaka'dan Özcan Öngen takip ediyor.

Göztepe nisan ayında 5 maçtır kazanamıyor

Daha önce nisan ayında 6 kez karşılaşan iki ekipten Karşıyaka'nın 4, Göztepe'nin ise sadece 1 galibiyeti bulunurken, 1 müsabaka da berabere tamamlandı. Bu müsabakalarda Karşıyaka 10 gol atarken, kalesinde 5 gol gördü.

İki ekibin nisan ayındaki ilk mücadelesinde rakibini 3-0 mağlup eden Göztepe, daha sonra oynadığı 5 maçta galibiyet alamadı.

 

Yorumlar