Hacıosmanoğlu hakkında yakalama kararı

- Eski Trabzonspor Kulübü Başkanı Hacıosmanoğlu'nun, Trabzonspor- Gaziantepspor futbol maçı sonrasında "kadınlara yönelik aşağılayıcı ifadeler kullandığı" iddiasıyla yargılandığı davada, Hacıosmanoğlu hakkında savunmasının alınması amacıyla yakalama kararı çıkarıldı

Google Haberlere Abone ol
Hacıosmanoğlu hakkında yakalama kararı
Eski Trabzon Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun, Trabzonspor-Gaziantep futbol maçı sonrasında kadınlara yönelik, "yayın yoluyla halkın bir kesimini cinsiyet farklılığına dayanarak alelen aşağılama" suçunu işlediği iddiasıyla yargılandığı davada, sanık Hacıosmanoğlu'nun duruşmaya gelmediği için savunmasının alınması amacıyla hakkında yakalama kararı çıkarılmasına hükmedildi.

İstanbul 3. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, sanık İbrahim Hacıosmanoğlu gelmedi. Duruşmada, sanık ve müdahil Tuba Torun'u avukatları temsil etti.

Sanık avukatı Köksal Kızıltaş, müvekkilinin şu an Trabzon'da olduğunu, bu yüzden hazır edemediğini belirterek, ''Duruşma haricinde benim istediğim bir günde resen hazır edip, sanığın savunmasının alınmasını talep ediyorum'' dedi.

Duruşmada söz alan müdahil Torun'un avukatı Tuğba Horasanlı ise, sanık avukatının talebinin hukuka aykırı olduğunu savunarak, bu nedenle talebinin reddine karar verilmesini ve sanık hakkında yakalama kararı çıkarılmasını istedi.

Hakim Mustafa Yener Ulak da, sanığın savunmasının alınması amacıyla hakkında yakalama kararı çıkarılmasına ve savunması alındıktan sonra serbest bırakılmasına karar vererek, duruşmayı erteledi.

- İddianameden

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Bürosu tarafından hazırlanan iddianamede, 28 Ekim 2015'te Trabzonspor-Gaziantepspor futbol takımları arasında beraberlikle sonuçlanan karşılaşma sonrası eski Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun, gazetecilere yaptığı açıklamaya yer verildi.

İddianamede Hacıosmanoğlu'nun, "Ben 49 yaşına kadar adam gibi yaşadım, kadın gibi yaşamadım. Ben Trabzonspor için kapalı cezada yatmaya razıyım, konuştuklarımın hepsinin suç olduğunu biliyorum. Ben kadın gibi 100 sene yaşayacak yerde adam gibi bir sene yaşarım ve sonucunda ölüm de varsa bir gün yaşarım ertesi gün ölürüm" şeklinde sözler sarf ettiği belirtildi.
Bilirkişinin hazırladığı raporun da yer aldığı iddianamede, Hacıosmanoğlu'nun futbol maçı sonrasında kadınlara yönelik kullandığı ifadelerle, "yayın yoluyla halkın bir kesimini cinsiyet farklılığına dayanarak alenen aşağılama" suçunu işlediği gerekçesiyle 9 aydan 1,5 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

Yorumlar