Beşiktaş stadı görkemli törenle açıldı

Beşiktaş'ın yeni stadyumu Cumhurbaşkanı Erdoğan, 11. Cumhurbaşkanı Gül, Başbakan Davutoğlu ve çok sayıda davetlinin de katılımıyla düzenlenen törenle açılıyor.

Google Haberlere Abone ol
Beşiktaş stadı görkemli törenle açıldı

Beşiktaş'ın yeni stadyumu Cumhurbaşkanı Erdoğan, 11. Cumhurbaşkanı Gül, Başbakan Davutoğlu, bakanlar, milletvekilleri, bürokratlar, spor kulüplerinin yöneticileri ve çok sayıda davetlinin de katılımıyla düzenlenen törenle açılıyor.

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, stadın açılmasında en büyük katının Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapıldığını belirterek, "Sayın Cumhurbaşkanım siz bizim gizli kahramanımızsınız" ifadelerini kullandı. Orman, Erdoğan'a "Allah sizden razı olsun" dedi. 

Törende konuşan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Beşiktaş stadının yeniden iadesi konusunda yaptıkları tartışmalarda en çok önemsedikleri mevzunun yapının görüntüsüyle ilgili olduğunu söyledi. 

Davutoğlu, yeni stadın görüntü itibariyle bölgenin tarihi dokusuna uygun düştüğünü, bundan sonra da bu görüntünün bozulmaması temennisinde bulundu. 

Açılış töreninde son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında, stadın yapımında, başta hükümet olmak üzere, herkese teşekkür etti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında "Belki şu ana kadar olimpiyatları düzenleme hakkını elde edemedik ama olimpiyatlar için sporcu hazırlama ve altyapı inşa etme konusunda, ciddi mesafeler kaydettik ve 13 yılda ev sahipliği yaptığımız 659 uluslararası spor organizasyonuyla bu alanda da rüşdümüzü ispat ettiğimizi düşünüyorum. Erzurum'dan Antalya'ya, Trabzon'dan Mersin'e kadar pek çok şehrimiz, bu konuda önemli birikim ve tesislere sahip oldu. Bundan sonra bizim için olimpiyat konusu, emin olunuz, sadece bir formalitedir." dedi. 

Yorumlar