Beşiktaş Galatasaray maçı 2-2 bitti

Vodafone Arena'da oynanan Beşiktaş Galatasaray maçında konuk takım 8'inci dakikada 1-0 öne geçti. Galatasaray ilk yarının bitimine ikinci gol de Galatasaray'dan geldi. Maçın ikinci yarısında Beşiktaş sürpriz bir atak yaparak art arda iki gol attı.

Google Haberlere Abone ol
Beşiktaş Galatasaray maçı 2-2 bitti
Beşiktaş Vodafone Arena Stadı'nda oynanan derbi maçında konuk takım Galatasaray ilk yarıda iki gol attı. Galatasaray'ın gollerini sekinci dakikada Eren Derdiyok, 41'inci dakikada ise Bruma attı. Beşiktaş ikinci yarıya daha etkin başladı. Art arda iki gol attı.  
Beşiktaş maçın 73'üncü dakikasında Marcelo ile farkı 1'e indirdi: 1-2. Beşiktaş, 78. dakikada Cenk Tosun ile skoru 2-2 yaptı. Maç 2-2 berabere sona erdi. 

İLK YARI GALATASARAY'IN ÜSTÜNLÜĞÜYLE SONA ERMİŞTİ

Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasında Beşiktaş ile Galatasaray arasında oynanan derbi maçın ilk yarısını konuk Galatasaray 2-0 önde kapattı.

Vodafone Arena'da oynanan ilk derbi mücadelesinde erken gol bulan taraf Galatasaray oldu. Beşiktaş'ın baskı kurmaya çalıştığı bölümlerde Galatasaray 8. dakikada Eren Derdiyok'un attığı golle 1-0 öne geçti. Beşiktaş, sarı-kırmızılı takımın öne geçmesinin ardından ataklarını sıklaştırdı. Siyah-beyazlı takım 13. dakikada Marcelo'yla bulduğu pozisyonu değerlendiremedi. Galatasaray ise öne geçmesinin ardından oyunu soğutup, daha kontrollü davrandı.

Sarı-kırmızılı ekip 28. dakikada Sneijder'in kullandığı köşe vuruşunda bir kez daha tehlikeli olsa da skoru değiştiremedi. Zaman zaman saha içinde gerginliğin yaşandığı derbinin ilk yarısında beraberlik arayan Beşiktaş, sarı-kırmızılı kalede pozisyon bulmakta zorlandı. Galatasaray ilk yarının bitimine 5 dakika kala Sneijder'le ikinci gole çok yaklaştı ancak Hollandalı futbolcunun girişimini Fabricio kurtardı. Galatasaray, 44. dakikada Bruma'nın şık golüyle skoru 2-0 yaptı ve devre bu şekilde tamamlandı.

6. dakikada Quaresma ceza sahası sol çaprazından sert vurdu ancak top Muslera'da kaldı.

8. dakikada Galatasaray öne geçti. Sneijder'in soldan kullandığı korner atışında ön direkte Yasin Öztekin'in kafa vuruşunda top önce Caner Erkin'e sonra yan kale direğine çarparak arka direğe yöneldi. Topu önünde bulan Eren Derdiyok meşin yuvarlağı boş ağlara gönderdi: 0-1

13. dakikada Oğuzhan Özyakup, Galatasaray savunmasının uzaklaştırmaya çalıştığı topu kafayla ceza sahasına gönderdi. Marcelo'nun gelişine sert şutunda top üstten dışarı çıktı.

28. dakikada Sneijder'in soldan kullandığı korner atışında Cenk Tosun ve Fabricio'nun boşa çıktığı topu arka direkte alan Eren Derdiyok'un vuruşunda Beşiktaş savunması meşin yuvarlağı kontrol etti ve tehlikeyi uzaklaştırdı.

38. dakikada Sneijder sol tarafta çizgiye yakın bir noktadan serbest vuruş kullandı. Hollandalı oyuncunun doğrudan kaleye gönderdiği topu Fabricio yumruklayarak kornere gönderdi.

40. dakikada Galatasaray önemli bir gol pozisyonundan yararlanamadı. Gökhan İnler'in ceza sahası önünde kaptırdığı topu Bruma ara pasıyla Sneijder'e verdi. Ceza sahasında kaleciyle karşı karşıya kalan Hollandalı futbolcunun vuruşunda top, kalesini terk ederek açıyı daraltan Fabricio'dan döndü.

44. dakikada Galatasaray, Bruma'nın güzel golüyle skoru 2-0 yaptı. Orta sahada topla buluşan Bruma, şık çalımlarla ceza sahasına girdi ve karşı karşıya kaldığı pozisyonda plase vuruşuyla topu köşeden ağlarla buluşturdu: 0-2

Karşılaşmanın ilk yarısı 2-0 Galatasaray'ın üstünlüğüyle tamamlandı.

MAÇTAN NOTLAR

Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasındaki derbi maçta Beşiktaş'a konuk olan Galatasaray'da kadro değişmedi.

Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, ligde son oynanan Kayserispor ve Çaykur Rizespor müsabakalarında sahaya sürdüğü 11'de değişiklik yapmayarak takımını Beşiktaş derbisine çıkardı.

Sarı-kırmızılı takım, Kayserispor ile Çaykur Rizespor maçlarında da olduğu üzere, Muslera, Sabri Sarıoğlu, Chedjou, Hakan Balta, Carole, Tolga Ciğerci, Selçuk İnan, Yasin Öztekin, Sneijder, Bruma ve Eren Derdiyok 11'i ile sahadaki yerini aldı.

Yedeklerde ise Cenk Gönen, Hamit Altıntop, Linnes, Sinan Gümüş, Semih Kaya, Josue ve Cavanda kendisine yer buldu.

Öte yandan, sakatlıkları nedeniyle kadroda bulunmamalarına rağmen Lukas Podolski ve Kolbeinn Sigthorsson da Vodafone Arena'ya gelerek bu önemli derbide arkadaşlarını yalnız bırakmadı.

- Galatasaray taraftarı Vodafone Arena'da

Galatasaraylı taraftarlar, derbi maç için Vodafone Arena'da yerlerini aldı.

Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe'nin kendi aralarındaki maçlarda deplasmana taraftar götürme yasağının İstanbul İl Spor Güvenlik Kurulu tarafından bu müsabaka öncesi kaldırılmasıyla, sarı-kırmızılı futbolseverler 5 yıl aradan sonra bir Beşiktaş derbisini deplasmanda takip etme şansı yakaladı.

Beşiktaş Kulübü tarafından konuk ekip taraftarlarına 2120 kişilik yer ayrılmasına karşın, güvenlik gerekçesiyle bu rakam 1900'e düşürüldü ve rakip takım izleyicileri için ayrılan yer tamamen doldu.

- Riekerink, maç öncesi tribüne çağrıldı

Galatasaraylı futbolseverler, müsabaka öncesi Vodafone Arena'da teknik direktör Jan Olde Riekerink'i tribüne çağırdı.

Sarı-kırmızılı takımın stada gelişinin ardından zemini kontrol etmek için sahaya çıkan Hollandalı teknik adam, taraftarların sevgi gösterileriyle karşılaştı.

Tezahüratlarla tribüne davet edilen Riekerink, önce "üçlü" çektirip, ardından alkış yaparak taraftarları selamladı.

Sarı-kırmızılı futbolseverlerin ilgi gösterdiği bir diğer isim ise Wesley Sneijder oldu. Tribüne çağrılan Sneijder, "üçlü" çektirdi. Ayrıca Galatasaray takımının ısınmak için sahaya çıkmasının ardından ise tüm takıma tribüne davet edilerek, moral verildi.

- Galatasaray yönetiminden çıkarma

Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu, Beşiktaş derbisi için Vodafone Arena'ya adeta çıkarma yaptı.
Sarı-kırmızılı kulübün başkanı Dursun Özbek, beraberinde yönetim kurulu üyeleri Nasuhi Sezgin, Eşref Alaçayır ve Alper Narman'la birlikte Taksim'de bekleyen taraftarların yanına giderken, buradan Galatasaraylı futbolseverler ile birlikte Vodafone Arena'ya kadar yürüdü.
Yönetim kurulundan çok sayıda üye de yine stada gelerek derbiyi burada takip etti.

Yorumlar