Belediye gibi kadınlar

Bursa’nın Gürsu ilçesinde, muharrem ayında toplanıp, kazan kazan aşure pişirerek binlerce kişiye ikram eden köylü kadınlar, adeta belediyelerle yarışıyor.Adaköy sakini kadınlar, kendi aralarında organize olup, köy meydanında kazanlar...

Google Haberlere Abone ol
Belediye gibi kadınlar

Bursa’nın Gürsu ilçesinde, muharrem ayında toplanıp, kazan kazan aşure pişirerek binlerce kişiye ikram eden köylü kadınlar, adeta belediyelerle yarışıyor.

Adaköy sakini kadınlar, kendi aralarında organize olup, köy meydanında kazanlar yakarak, binlerce kişilik aşure yaptı. Sabah erken saatlerde toplanan onlarca kadın, kazanları hazırlayıp ateşi yaktı. Önceden hazırladıkları malzemeleri kazanlara atan kadınlar, saatlerde ateşin başında tahta küreklerle aşureleri kaynatmak için karıştırdı. 4 saat süren meşakkatli uğraşın sonunda aşureleri pişiren kadınlar, daha sonra pişen aşurelerin üzerine ceviz ve fındık serperek, köylerine davet ettikleri binlerce misafire ikram etti. Vatandaşlar, Adaköylü kadınların yaptığı aşureleri afiyetle yedi.

Adaköylü kadınlar "Biz kadınlar olarak her yıl evlerimizde aşure yaparak dağıtıyordu. Bu yıl köydeki kadınlar olarak toplanıp, hep beraber aşure yaptık. Yaptığımız aşureleri köyümüze gelen misafirlerimize ikram ettik" dedi.

Yorumlar