Avrupa’dan kanser farkındalığı için geldiler

Edirne’de kanser hastalığına dikkat çekmek için Healthy Life Angels “Sağlıklı Yaşam Melekleri” adı altında toplanan, 7 ülkeden gelen 35 yabancı öğrenci Saraçlar Caddesi’nde broşür dağıttı. Projede, Bulgaristan, Hırvatistan, İtalya,...

Google Haberlere Abone ol
Avrupa’dan kanser farkındalığı için geldiler

Edirne’de kanser hastalığına dikkat çekmek için Healthy Life Angels “Sağlıklı Yaşam Melekleri” adı altında toplanan, 7 ülkeden gelen 35 yabancı öğrenci Saraçlar Caddesi’nde broşür dağıttı. Projede, Bulgaristan, Hırvatistan, İtalya, Letonya, Portekiz, Slovakya ve Türkiye’den olmak üzere 7 ülkeden 35 genç katılımcı yer alıyor.

Trakya Üniversitesi’nde öğrenim gören gönüllülerin ve Edirneli gençlerin bir araya gelerek oluşturduğu ’Sağlıklı Yaşam Melekleri’ anlamına gelen Healthy Life Angels isimli grup, kanser hastalığına dikkat çekmek için bir ’Gençlik Değişimi’ projesi düzenledi. Gençler, Saraçlar Caddesinde vatandaşlara kanser hastalığı hakkında farkındalık oluşturmak için broşür dağıttı.

Konu hakkında bilgi veren Erdem Güler, “Yaklaşık olarak 4 yıldır Avrupa Birliği projeleriyle ilgileniyorum. Türkiye’nin farklı şehirlerinde problem odaklı gençlik değişimi projeleri yapıyoruz. Edirne kanser hastalıklarının görüldüğü şehirlerin başında geliyor. Akciğer ve karaciğer kanseri. Ülkemizin genelinde de akciğer kanseri çok yüksek. Biz edindiğimiz bilgiler çerçevesinde kanser hastalığının yüzde 40’nın erken teşhisle önlenebildiğini öğrendik. Gençlerle bir farkındalık oluşturmak istedik. Ülkemize katkı sağlanması için böyle bir proje geliştirdik. 7 ülkeden gelen toplam 35 genç Türkiye’ye gelerek yaygın yöntemler sayesinde bilgi almak amaçlı geldi. Kanser hakkında konuşmak ve sağlıklı yaşam konusunda bilgiler almak. Edirne’de son aktivetimiz broşür dağıtmak. Bizim amacımız yerelde insanlara kanser konusunda faydalı olmak” dedi.

Yorumlar