Kadıköy'de tecavüz iddiası davası

- Kadıköy'de, bir iş yerinin tuvaletinde genç kıza tecavüz ettiği iddiasıyla yargılanan 17 yaşındaki sanık "nitelikli cinsel saldırı" suçundan 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Google Haberlere Abone ol
Kadıköy'de tecavüz iddiası davası

İSTANBUL (AA) - Kadıköy'de, bir iş yerinin tuvaletinde genç kıza tecavüz ettiği iddiasıyla yargılanan 17 yaşındaki sanık, "nitelikli cinsel saldırı" suçundan 10 yıl hapis cezasına mahkum edildi.

Anadolu Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'nde kapalı yapılan duruşmaya, tutuklu sanık H.A. ile şikayetçi P.K. ve taraf avukatları katıldı.

Duruşmada savunması alınan sanık H.A, üzerine atılı suçlamayı kabul etmediğini belirterek, beraatini talep etti.

Şikayetçi P.K. de sanığın cezalandırılmasını istedi.

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, sanık H.A'yı "nitelikli cinsel saldırı" suçundan önce 12 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Sanığın suçu silahla işlediği gerekçesiyle cezayı 18 yıla çıkaran mahkeme heyeti, sanığın suç tarihinde 15-18 yaş grubunda olması ve duruşmadaki iyi halini dikkate alarak, cezayı 10 yıla indirdi.

Mahkeme heyeti, sanı H.A'nın "kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma" suçundan da beraatine karar verdi.

Öte yandan üye hakim Dursun Fatih Kaymaz, sanık H.A'nın üzerine atılı suç tarihinde 18 yaşından büyük olduğu anlaşılan mağdurenin rızası dışında ve bıçak zoruyla cinsel ilişkide bulunduğunu gösteren somut bir delil olmadığını belirterek, "Şüpheden sanık yararlanır ilkesi gereği sanığın aşamalarda değişmeyen savunmasına itibar edilmesi gerekeceği, samimi bir biçimde baştan beri mağdure ile rızası dahilinde bıçak olmaksızın cinsel ilişkide bulunduğu savunduğunu, sanık ile mağdure arasında ilişki gerçekleştiği sabitse de mağdurenin yaşı ve varlığı iddia edilen bıçak zorunun ispatlanmadığı göz önüne alınarak H.A'nın 'nitelikli cinsel saldırı' suçundan beraatine ve tahliyesine karar verilmesi görüşündeyim." diyerek karşı oy kullandı.

- İddianameden

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, 19 Mayıs'ta müşteki P.K'nin Kadıköy'de közde kahve yapan bir iş yerine gittiği ve tuvalete gitmek için sanık garson H.A'ya yerini sorduğu anlatılmıştı.

Sanık H.A'nın da müşteki P.K'yi lavaboya götürdüğü belirtilen iddianamede, sanığın burada müşteki P.K'ye elinde bıçakla cinsel saldırıda bulunduğu kaydedilmişti.

İddianamede H.A'nın "nitelikli cinsel saldırı" suçundan 12 yıldan az olmamak üzere, "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçundan da 1 yıldan 5 yıla kadar hapisle cezalandırılması istenmişti.

Yorumlar