Uşak 2. Ulusal Çanakkale Yemek Yarışmasından birincilikle döndü

Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu TAŞPAKON’un öncülüğünde Çanakkale’de 2.si gerçekleştirilen yemek yarışmasına Uşak’tan 5 lise öğrencisi 3 Üniversite öğrencisi ve 2 usta aşçı katıldı.TAŞPAKON öncülüğünde gerçekleştirilen...

Google Haberlere Abone ol
Uşak 2. Ulusal Çanakkale Yemek Yarışmasından birincilikle döndü

Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu TAŞPAKON’un öncülüğünde Çanakkale’de 2.si gerçekleştirilen yemek yarışmasına Uşak’tan 5 lise öğrencisi 3 Üniversite öğrencisi ve 2 usta aşçı katıldı.

TAŞPAKON öncülüğünde gerçekleştirilen Çanakkale 2. Ulusal yemek yarışmasında Uşaklı üniversite ve lise öğrencileri aşçılar 9 altın madalya 2 gümüş madalya kazanarak Uşak’ı İstanbul’da yapılacak Türkiye kupası finallerinde temsil edecekler.

Uşak Aşçılar ve Pastacılar Derneği Başkanı aynı zamanda Ege Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu Başkanı Fatih Demir, Çanakkale 2. Ulusal yemek yarışmasında elde ettikleri başarının kendilerine İstanbul’da yapılacak olan Türkiye kupası finalleri için büyük bir moral kaynağı olduğunu dile getirdi.

Yarışmada 9 altın madalya ve 2 gümüş madalya kazandıklarını belirten Demir, hedeflerinin İstanbul’da yapılacak olan Türkiye kupası finallerinden 1’ncililkle dönerek Uşak’ın ismini ulusal anlamda duyurmak olduğunu kaydetti.

TAŞPAKON’un öncülüğünde Çanakkale’de gerçekleştirilen 2. Ulusal yemek yarışmasında derece yaparak altın madalya kazanan Uşak Üniversitesi Mutfak Sanatları Bölümü 1. Sınıf öğrencileri Oğuzhan Polat ve Nuri Coğuplugil’in bu başarılarıyla Milli takıma gidebileceklerinin altını çizen Başkan Demir, başarılarının sırlarını çok çalışmaktan ve sürekli pratik yapmaktan geçtiğine vurgu yaptı.

Yarışmada büyük başarı elde ettiklerini anlatan Uşak Aşçılar ve Pastacılar Derneği Başkanı Fatih Demir; “ Yarışmada 9 altın madalya 2 gümüş madalya olmak üzere “en iyi lise Anadolu Meslek Teknik Lisesi 2’nciliği aldı. “En iyi üniversite Uşak Üniversitesi” altın madalyayla, lise “en iyi tatlı” altın madalya, “hamurda” altın madalya ile çok büyük bir başarı elde ettik inşallah bu başarıyı 20 Nisan İstanbul’da yapılacak olan EXPO fuarda Türkiye kupası finallerinde yine Anadolu Teknik Lisemizin öğrencileri Uşak’ımızı temsil edecekler. Ben inanıyorum ki tabi Nisan’a kadar önümüzde uzun bir süre var burada gerçekten yeni şef yeni jenerasyon gençlerimiz Çanakkale’de gördük ki bizim verdiğimiz emeği boşa çıkarmadılar” şeklinde konuştu.

Öğrencilerin yemek yaparken unutulmaya yüz tutmuş yöre yemeklerine çok dikkat ettiklerini kaydeden Demir; “ Bu tür unutulmaya yüz tutmuş yöresel lezzetleri ön plana çıkararak ulusal yarışmalarda Uşak’ın adını duyurmaya çalıştık ayrıca İstanbul’da yapılacak olan Türkiye kupası finallerinde yine dereceye girmek için çalışacağız. Sonrasında Hırvatistan ve İngiltere’de yapılacak olan yarışmada Türkiye’yi temsil edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Uşak Üniversitesi Mutfak Sanatları Bölümü 1. Sınıf öğrencileri Oğuzhan Polat ve Nuri Coğuplugil, katıldıkları yarışmada derece aldıkları için oldukça memnun olduklarını dile getirerek şunları ifade ettiler; “ Uşak Üniversitesi adıyla Çanakkale’de 2017 Türkiye kupasına katıldık. Ana yemekte derece elde ettik. 1.lik aldık. Çok çekişmeli bir yarışmaydı. Rakiplerimize karşı gayet ciddi tabaklarımız ve sunumlarımız vardı. Hedefimiz İstanbul’da yapılacak olan Türkiye kupası finallerinden de derece ile ilimize dönmek istiyoruz. Bunun içinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bize destek veren Uşak Belediye Başkanımız Nurullah Cahan ve Fatih Demir Başkanımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

Yorumlar