CHP İl Başkanı Kiraz’dan kongre değerlendirmesi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, Aralık ayı içerisinde yapılacak olan kongre ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.Parti binasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İl Başkanı Enver Kiraz, Cumhuriyet...

Google Haberlere Abone ol
CHP İl Başkanı Kiraz’dan kongre değerlendirmesi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, Aralık ayı içerisinde yapılacak olan kongre ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Parti binasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İl Başkanı Enver Kiraz, Cumhuriyet Halk Partisinde gençlik kolları başkanlığı ile başladığını belirterek, "CHP’nin ahlakını, kültürünü, felsefesini ve geleneğini en iyi bilen kişilerden birisiyim. Bizim tüzüğümüz şunu söylüyor, ‘İl başkanı veya ilçe başkanı aday olmuyor, aday gösteriliyor’ CHP delegesinin yüzde 10 imzası olmadan aday olunmuyor. Divan kurulunda verilen önerge verilmesi gerekiyor. Ben şuan da kongrede adayım veya değilim desem de hiçbir şey ifade etmiyor. Kongre de delege üyeleri bizi nerede görmek isterse orada oluruz” dedi.

Kiraz açıklamasını şöyle sürdürdü:

CHP’nin hangi görev verirse yapacağını belirten Kiraz, "Ben hep söyledim, şimdi tekrar ediyorum. Cumhuriyet Halk Partisinde çaycı da olurum il Başkanı da olurum. Partim bizi nerede görmek isterse orada olurum. Partim hangi göreve bizi layık görürse yaparız. Yaklaşık 6 yıldır CHP il Başkanlığı görevinde bulunuyorum. Aralık ayı içinde kongremizi yapacağız. Kasım ayında ilçe kongrelerimizi gerçekleştireceğiz. AK Parti veya MHP gibi partilerle bizi kıyaslamayın, karıştırmayın. Bizim partimize il Başkanı veya ilçe başkanlarında aday olmak gibi bir şey yok, partimiz bizi nerede görmek isterse orada olacağız” diye konuştu.

Öte yandan Yeşilyurt eski ilçe başkanı Ahmet Küçükşahin’in il başkanlığına adaylığının da sorulması üzerine CHP İl Başkanı Kiraz, “Küçükşahin‘in aday olması hiçbir şey ifade etmiyor” cevabını verdi.

Yorumlar