UMED: "Cuntaya psikolojik harekat desteği veren 12 Eylül medyasını kınıyoruz"

Uluslararası Medya Enformasyon Derneği (UMED) 12 Eylül askeri darbesinin 37. yıldönümü sebebi ile yazılı bir açıklama yayımladı.

Google Haberlere Abone ol
UMED: "Cuntaya psikolojik harekat desteği veren 12 Eylül medyasını kınıyoruz"

Uluslararası Medya Enformasyon Derneği (UMED) 12 Eylül askeri darbesinin 37. yıldönümü sebebi ile yazılı bir açıklama yayımladı.

UMED tarafından yayımlanan açıklamada, 12 Eylül 1980 darbesinde cuntanın, meşruluğunun sağlanmasında malum medyayı araç olarak kullandığı ifade edildi.

“Darbeciler malum medyayı kontrol ederek kudret sahibi olduğu izlenimini vermek için her yolu denemiştir” denilen açıklamada, “Cunta karargahı sürekli olarak radyo, televizyon ve gazeteler aracılığıyla da propaganda çalışmaları yürütmüştür. Darbeciler tarafından yayın çizgisi belirlenen medya, darbeye zemin hazırlamak için sistematik bir şekilde psikolojik harp yürütmüştür. Cunta, basın yayın organlarını her türlü manipülasyon için kullanırken, karşı duruş gösteren medyayı linç etmiştir” ifadeleri kullanıldı.

Darbecilerle birlikte hareket eden medyaya tepki gösterilirken, “Gazetecilik adı altında darbecilerin propagandasını yapan ve cuntaya psikolojik harekat desteği veren medyayı bir kez daha kınıyoruz” denildi.

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimine de atıfta bulunulan açıklamada, “Emperyalizmin ’bizim çocuklar başardı’ dediği darbecileri de lanetliyoruz. Ve hatırlatıyoruz; 15 Temmuz’da yine geldiler. Bu kez onların işgalci çocukları değil, Anadolu çocukları kazandı. 12 Eylül’ün aksine, medya 15 Temmuz’da milletin yanında durarak, jetleri, helikopterleri, tanklarıyla işgal deneyen teröristleri yendi. 15 Temmuz FETÖ işgal/darbe girişimine karşı onuru ve erdemi tercih eden meslektaşlarımızı ve milletimizi selamlıyoruz. Darbecilerin üst aklından, mimarlarından, destekçilerinden ve tetikçilerinden hesap sorulsun. Geçmiş darbelerin açtığı yaralar tümüyle sarılsın, izleri silinsin. FETÖ başta olmak üzere tüm vesayetçi yapılar kirli emelleriyle birlikte tümüyle bertaraf edilsin, darbeler parantezi kapatılsın” ifadelerine yer verildi.

Yorumlar