Afganistan'da ishalden her gün ortalama 26 çocuk ölüyor

KABİL (AA) - Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), Afganistan'da her gün ortalama 26 çocuğun ishal hastalığı nedeniyle hayatını kaybettiğini açıkladı.UNICEF'in hazırladığı son raporda, Afganistan'da ishal hastalığı...

Google Haberlere Abone ol
Afganistan'da ishalden her gün ortalama 26 çocuk ölüyor

KABİL (AA) - Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), Afganistan'da her gün ortalama 26 çocuğun ishal hastalığı nedeniyle hayatını kaybettiğini açıkladı.

UNICEF'in hazırladığı son raporda, Afganistan'da ishal hastalığı nedeniyle her gün ortalama 26 çocuğun öldüğü bildirildi.

Hayatını kaybeden çocukların çoğunluğunun 5 yaş altında olduğuna dikkat çekilen raporda, yıllık yaklaşık 9 bin 500 çocuğun bu hastalık yüzünden yaşamını yitirdiği kaydedildi.

Hastalığın bulaşma nedenlerinin başında yetersiz beslenme, temiz içme suyu sıkıntısı ve çevre kirliliğinin geldiği belirtilen raporda, özellikle temiz içme suyu konusuna dikkat edilmesi gerektiği vurgulandı.

Raporda, Afganistan halkının yüzde 58'inin temiz içme suyu bulabildiği, bu rakamın köylerde daha az olduğu ifade edildi.

Yorumlar