Bursa’ya dair her şey rakamlara yansıyacak

Bacıbey Kent Kültürü Derneği ve FEEDBACK iş birliğiyle yapılacak anket çalışmasıyla 17 ilçede 17 bin 546 kişiye, ‘Siyasetten spora, sanayiden kültüre Bursa kimi istiyor’ soruları sorulacak.Bacıbey Kent Kültürü Derneği ile FEEDBACK...

Google Haberlere Abone ol
Bursa’ya dair her şey rakamlara yansıyacak

Bacıbey Kent Kültürü Derneği ve FEEDBACK iş birliğiyle yapılacak anket çalışmasıyla 17 ilçede 17 bin 546 kişiye, ‘Siyasetten spora, sanayiden kültüre Bursa kimi istiyor’ soruları sorulacak.

Bacıbey Kent Kültürü Derneği ile FEEDBACK iş birliğiyle yapılan anket çalışmasıyla 1 ay içinde Bursalıların farklı konulardaki beklentileri ölçülmüş olacak. Yazılım, basın mensupları ile birlikte hazırlanan sorular ile kontrol edildi. Mercury Hotel’deki basın açıklamasında, anket çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Bacıbey Kent Kültürü Derneği Başkanı Mutlu Çınar, anketlerde çıkan sonucun ilçelere göre dağılımını ortaya koymayı hedeflediklerini söyleyerek, “Kent Kültürü Derneği olarak pek çok çalışmalara imza atıyoruz. Derneğimiz ve FEEDBACK iş birliği ile Bursa genelinde anket yapma kararı aldık. Maksadımız, anketlerdeki çıkan sonucun ilçelere göre dağılımını ortaya koyabilmek. Bu vesile ile bu yazılımı kullanarak anketin startını verdik. Anketin çalışma sistemi ise şöyle, teknolojiyi kullanan tabletler üzerinde yapılan ve yapıldığını anı ve yeri kayıt altına alabilen bir sistem” şeklinde konuştu.

Anket sorularında kişileri yönlendirmemeyi gayret ettiklerini belirten Çınar, “Bursa 2019 yılında iki bölge olacak. Çoğu siyasetçi de dahil olmak üzere birçok insanın bu iki bölgenin aday listelerine nasıl bir etkisi olacağına dair bir fikirleri yok. Milletvekili beklentisinden, belediye başkanı beklentisine, Bursaspor’u desteklemek gibi pek çok konu hakkında bir çalışma hedefleniyor. Sorularımızda kişileri yönlendirmemeye gayret ediyoruz. Anketin temel mantığı, koltukta oturan için kendine çeki düzen vermek, koltuğu hedefleyen için ise eksik kaldığı yerlere dokunabilmek için reçete yazma vesilesidir” dedi.

N Teknoloji Genel Müdürü Fatih Yaradanakul, “Tanım araştırma olarak çıktığımız bu yolda N Teknoloji’yi de hayatımıza kattık. N Teknoloji şu an FEEDBACK markası ile sahadan veri toplama ve bu veriyi yönetme modelini oluşturmuş durumda. FEEDBACK raporlama sitemleri Türkiye’nin geri bildirim platformu olabilecek dijital bir ortam. FEEDBACK’le Bursa’dan çıkan ciddi bir marka olma hedefimiz var. Bizler istiyoruz ki Bursa’dan çıkan ve Türkiye’ye mal olan bir marka olsun. Anket çalışması ile de bu markayı belirli ölçüde siyasi ortama sokmak istiyoruz. Bizler denek sayısını fazla tutmak için gayret sarf ediyoruz. Bursa’daki seçmen sayısı en düşük yere bile ulaşmak istedik. Türkiye’de saha çalışmaları anlamında tam bir resim çeken yok, herkes çektiği resmin kendine dönük tarafını lanse ediyor. Anketi kahinlik olarak gören bir anlayış var. Biz bunu değiştirmeye çalışıyoruz. Sahadan veri toplayarak olan budur diyoruz” şeklinde konuştu.

Yorumlar