Kuşlubahçe dere temizlikleriyle nefes aldı

MASKİ Genel Müdürlüğü, Kuşlubahçe Mahallesi Mimar Sinan Bulvarı’nda yaptığı dere temizlik çalışmasıyla yağışlı havalarda dere sularının taşarak yol geçişlerini aksatmasını önledi.Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel...

Google Haberlere Abone ol
Kuşlubahçe dere temizlikleriyle nefes aldı

MASKİ Genel Müdürlüğü, Kuşlubahçe Mahallesi Mimar Sinan Bulvarı’nda yaptığı dere temizlik çalışmasıyla yağışlı havalarda dere sularının taşarak yol geçişlerini aksatmasını önledi.

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, 17 ilçe merkezi ve mahallelerindeki dere temizlik çalışmalarını hızlandırarak sürdürüyor. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından dere taşkınlarının önlenmesi amacıyla yürütülen rutin dere temizlikleri kapsamında, Şehzadeler’e bağlı Kuşlubahçe Mahallesi’ndeki çalışmalar da tamamlandı. Ekipler, Mimar Sinan Bulvarı’ndan geçen derede bir kilometre uzunluğunda makineli temizlik işi gerçekleştirdi. Yapılan çalışma sayesinde hem civarda oturan vatandaşların hem de yolu kullanan araç ve yayaların taşkınlardan zarar görmesi engellenecek.

“Bu çalışmalar sayesinde rahat ediyoruz”

Kuşlubahçe Mahalle Muhtarı Ramazan Vardar, “Deremizdeki sazlık alandan dolayı yıllardır sıkıntı çekiyorduk. MASKİ geldiğinden beri periyodik olarak deremizin temizliğini yapıyor. Temizlikle birlikte böcek ve fare sorunumuz da son buldu. Bu çalışmalar sayesinde rahat ediyoruz. MASKİ, mahallemizden geçen Çaybaşı Deresi’nin ıslahını da yapmıştı. Taşkınlar önlendiği için mahallemiz daha güzel ve güvenli hale geldi. Kuşlubahçe sakinleri adına Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e ve MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun’a teşekkürlerimizi sunarım” diye konuştu.

Yorumlar