Torunları ecdadının anısına yürüyecek

- Erzurum'da, 11 Kasım Cumartesi günü Osmanlı-Rus Savaşı döneminde Rus ve Ermenilere karşı savunma hattı kurulan tarihi tabyalara yürüyüş düzenlenecek

Google Haberlere Abone ol
Torunları ecdadının anısına yürüyecek

ERZURUM (AA) - Erzurum'da, Osmanlı-Rus Savaşı döneminde Rus ve Ermenilere karşı savunma hattı kurulan tarihi tabyalara yürüyüş düzenleneceği bildirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, kentte, geleneksel olarak 9 Kasım'da düzenlenen tabya yürüyüşünün söz konusu tarihin perşembe gününe denk gelmesi nedeniyle 11 Kasım Cumartesi günü yapılacağı belirtildi.

Yürüyüşe, 9. Kolordu ve Garnizon Komutanlığı, Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Atatürk ve Erzurum Teknik üniversiteleri, kaymakamlıklar, ilçe belediyeleri ve çeşitli kurumların da destek vereceği aktarıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, bu yıl 5. düzenlenecek destanın 140. yıl dönümünün anılacağını bu sebeple çok sayıda vatandaş davet edilerek, yürüyüşün sabah namazının ardından başlayacağını kaydetti.

Azizoğlu, şunları kaydetti:

"Ordu ve milletin birlikte yazdığı bu destan, tarihte eşine az rastlanır bir kahramanlık örneğidir. Erzurum halkı, o gün zor durumda kalan Mehmetçiklerimizin imdadına sabah namazıyla yetişmiştir. Erzurum halkı, tarihin her döneminde ülkesinin ve askerinin yanında olmuştur. Bizler de bu kahraman ecdadın torunları olarak 11 Kasım günü sabah namazının ardından okunacak selalarla genci, yaşlısı, kadını ve erkeğiyle vatan uğruna canını feda eden ecdadın izinden yürüyeceğiz."


Yorumlar