Fas'ta 9 ayda 116 grev yapıldı

RABAT (AA) - Fas'ta bu yılın ilk 9 ayında, toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine, özel sektörde 116 grevin gerçekleştirildiği bildirildi. Fas Çalışma ve Mesleki Entegrasyon Bakanlığı tarafından yapılan...

Google Haberlere Abone ol
Fas'ta 9 ayda 116 grev yapıldı

RABAT (AA) - Fas'ta bu yılın ilk 9 ayında, toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine, özel sektörde 116 grevin gerçekleştirildiği bildirildi.

Fas Çalışma ve Mesleki Entegrasyon Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, 2017 yılının ilk dokuz ayında 93 özel sektörde çalışan 10 bin 816 işçi greve gitti. Bu sure içinde ülkede 116 grevin yapıldığı belirtildi.

Geçen yıl aynı süre zarfında ülke genelinde 170 grevin yapıldığı ve grevlerde yüzde 31 düşüş yaşandığına dikkat çekilen açıklamada, bakanlığın yaptığı çalışma sonucunda binin üzerindeki grevin engellendiği aktarıldı.

Bakanlığın kadın, çocuk ve engellilerin çalışmalarına yönelik düzenlemeleri dikkatlice takip ettiği belirtilen açıklamada, 2017 yılı içerisinde 3 bin 398 yabancı işçinin Faslı şirketlerle iş sözleşmesi imzaladığı kaydedildi.

Yorumlar