Orgeneral Akar'dan Türk bayrağını öpen çocuklara ödül

- Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar, Elazığ Valiliğini ziyaretinde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Kovancılar İlçe Emniyet Müdürlüğünün kapısına asılan Türk bayrağını öperken güvenlik kamerasınca görüntülenen iki kız çocuğuna ödül verdi

Google Haberlere Abone ol
Orgeneral Akar'dan Türk bayrağını öpen çocuklara ödül

ELAZIĞ (AA) - Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Kovancılar İlçe Emniyet Müdürlüğünün kapısına asılan Türk bayrağını öpen çocukları ödüllendirdi.

Orgeneral Akar, Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım'ı ziyaret etti. Akar, ziyarette, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Kovancılar İlçe Emniyet Müdürlüğünün kapısına asılan Türk bayrağını öperken güvenlik kamerasınca görüntülenen ve örnek davranışlarından dolayı Valilik tarafından ödüllendirilen 11 yaşındaki kuzenler Elif ve Rabia Aktaş'a bilgisayar ve çeşitli hediyeler verdi.

Daha sonra çocuklarla bir süre sohbet eden Akar, örnek teşkil eden davranışlarından dolayı hem çocukları hem de onları yetiştiren ailelerini tebrik ettiğini söyledi.

Eğitim hayatlarında başarılı olmaları temennisinde bulunan Akar, "İnşallah bundan sonra da hep birlikte çalışacaklar. Büyük bir başarıyla anne ve babalarına, ailelerine, köyüne, kasabasına, ülkesine milletine yararlı evlatlar olacaklar." dedi.

Vali Kaldırım ise 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kentte büyük bir coşkuyla kutladıklarını ancak çocukların bu örnek davranışlarıyla kendilerini daha da coşkulandırdığını dile getirdi.

Çocukların bayrağı öperken güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerini izlerken çok duygulandığını aktaran Kaldırım, şöyle konuştu:

"İki kahraman kızımız, son derece doğal bir şekilde görüntülerde İlçe Emniyet Müdürlüğünün önünden giderken kapıda asılı duran bayrağın hareket ettiğini görüyorlar. Hemen geçmiyorlar, son derece içten ve masum duygularla en büyük değerimizi bayrağımızı öpüyorlar ve ardından ayrılıyorlar."

- ''Bayrağı öperken çok duygulandım, ağlayacak gibi oldum"

Elif Aktaş ise daha önce annesi ve öğretmenlerinden duyduğu şekliyle Türk bayrağının al rengini şehitlerin kanından aldığını bildiğini, o an kapıda asılı bayrağı gördüğünde bunları düşünerek çok duygulandığını dile getirdi.

Bu hislerle bayrağın yanına giderek öptüğünü aktaran Aktaş, ''Bayrağı öperken çok duygulandım, ağlayacak gibi oldum. Aklıma gelen şehitlerimizin kanı oldu. Atatürk'ün, şehitlerimizin bayrak için verdiği mücadele savaşlar aklıma geldi." dedi.

Rabia Aktaş da kuzeninin bayrağa doğru yöneldiğini görünce kendisinin de hemen ardından giderek bayrağı öptüğünü, o an büyük bir mutluluk duyduğunu söyledi.

Yorumlar