Everest'te bulunan 10 cesedin ilginç hikayeleri

250'den fazla cesetin bulunduğu iddia edilen Everest'te, zor hava şartlarından yaşamını yitiren bazı dağcıların hikayelerini sizler için derledik.

Everest'te bulunan 10 cesedin ilginç hikayeleri - Sayfa 1

250'den fazla cesetin bulunduğu iddia edilen Everest'te, zor hava şartlarından yaşamını yitiren bazı dağcıların hikayelerini sizler için derledik.

Everest'te bulunan 10 cesedin ilginç hikayeleri - Sayfa 2

1996'da tırmanışı sırasında Hintli dağcı Tsewang Paljor, korkunç bir kar fırtınasıyla karşılaşıp hayatını kaybetti. Giydiği parlak çizmeler yüzünden "Yeşil Botlar" olarak anılan Paljor'un cesedi, 2014 yılında daha alçak bir yere taşındı.

Everest'te bulunan 10 cesedin ilginç hikayeleri - Sayfa 3

Uyuyan Güzel Francys Arsentiev'in Son Saatleri: Francys Arsentiev ve eşi Sergei, Everest'i fethetmek isteyen meraklı tırmanıcılardı. Francys, oksijen tüpü kullanmadan Everest'e tırmanan ilk Amerikalı kadın olmayı hedefliyordu. İki başarısız denemeden sonra nihayet zirveye ulaştı; ancak başarısını kutlayamadı. Francys, bilincini kaybetmeye başladığı sırada 2 dağcıyla karşılaştı ve "Beni burada bırakmayın, ölüme terk etmeyin." diye mırıldandı. Dağcılar Francys'e yardım etmek için çok uğraştılarsa da acı verici bir kararla onu terk etmek zorunda kaldılar.

Everest'te bulunan 10 cesedin ilginç hikayeleri - Sayfa 4

2006 yılında İngiliz dağcı David Sharp "Yeşil Botlar" ın olduğu yerde dinlenmek için durdu, bacaklarını göğsüne çekti, kafasını dizlerinin üzerine koydu ve bir daha uyanamadı... Sharp'ın ölümü dünyada çok konuşuldu; çünkü 40'tan fazla dağcı Sharp'ın mırıldandığını duymasına rağmen ona yardım etmedi. Zirveye ulaşan ilk kişi Edmund Hillary tepkisini belirtmek için bu acı durumla ilgili şöyle dedi: "Bir insan hayatı bir dağın tepesine çıkmaktan çok daha önemli."