Zeytinburnu Belediyesi Kültür Yayınları Frankfurt Kitap Fuarı'nda

Zeytinburnu Belediyesi Kültür yayınları, Uluslararası Frankfurt Kitap Fuarı'nda kitapseverlerin beğenisine sundu

Google Haberlere Abone ol
Zeytinburnu Belediyesi Kültür Yayınları Frankfurt Kitap Fuarı'nda
Dünyanın en büyük kitap fuarı olan Uluslararası Frankfurt Kitap Fuarı yayıncılık sektörünü ve kitapseverleri bir araya getirdi. 23 Ekim’e kadar açık kalacak olan fuar, bu yıl 68'inci kez düzenleniyor. Türkiye'den çok sayıda yayınevine ait eserlerin de yer aldığı fuara, Zeytinburnu Belediyesi Kültür Yayınları da özel bir stantla katıldı. İlk kez uluslararası bir fuara katıldıklarını söyleyen Zeytinburnu Belediye Başkan Yardımcısı Erdem Zekeriya İskenderoğlu, böyle bir fuara katılarak yayınladıkları eserlerini dünya piyasalarında görücüye çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

“KÜLTÜREL DEĞERLERİ ORTAYA ÇIKARTIP DÜNYAYA YAYMAK İSTİYORUZ”

Zeytinburnu Belediyesi Kültür Yayınları'nın 59 eserden oluştuğunu her yıl bu eserlere 10’ yakın eserin ilave edildiğini belirten Başkan Yardımcısı İskenderoğlu, "Hedefimiz Zeytinburnu'nun kültürel değerlerini ortaya çıkartmak, eserleştirmek ve dünyaya yaymaktır. Bunun için Uluslararası Frankfurt Kitap Fuarı'na katılarak uluslararası ilk adımımızı attık. Eserlerimizde Zeytinburnu'nda yaşamış, ilçemizi anlatan yazarların eserlerini yayınlayarak kamu yayıncılığı yapıyoruz." ifadelerini kullandı.
Stantlarındaki eserlere ilginin olumlu olduğunu belirten Başkan Yardımcısı Erdem Zekeriya İskenderoğlu, yayınladıkları eserleri dünyanın en seçkin kütüphanelerine kazandırdıklarını söyledi.

YAYINCILIK DÜNYASINA KAZANDIRILMIŞ 59 ESER

Kimi zaman geçmişi bilinmeyen sokak adlarının günümüze geliş hikayesini anlatarak, kimi zaman meçhul bir Türk askerinin hikayesini bugüne taşıyarak yayıncılık dünyasına bugüne kadar 59 eser kazandıran Zeytinburnu Beleyesi Kültür Yayınları, 13 yıllık süreçte istikrarını; Zamanı Aşan Taşlar, Son Kale Çanakkale, Şehir Sokak Hafıza, Çırpıcı ve Veliefendi Çayırları, Bilgelikler Divanı, Hane’lerden Numaralı Ev’lere ve son yayını olan Tıp Tarihi adlı eserleriyle sürdürmeye devam ediyor.

HANE’LERDEN NUMARALI EV’LERE

Erol Ölçer tarafından hazırlanıp Temmuz 2015’te yayımlanan “Hane’lerden Numaralı Ev’lere” adlı eserde, 1927 Nüfus Tahriri dönemindeki 90 mıntıka, 6.800 küsur sokak ve caddede bulunan binaları, mahiyet, kat adedi ve yapı türü bakımından sıralandıran Kültür Yayınları, İstanbul’da gerçekleştirilen nümerotaj esnasında başında “Mektupçu Osman Bey” adıyla bilinen Osman Nuri Ergin’in bulunduğu, Şehremaneti Nümerotaj Heyeti’nin hazırladığı bina ve arazi istatistik cetvellerini geçmişten günümüze taşıyor.

“KALIR DUDAKLARDA ŞARKIMIZ BİZİM”

Kültür yayınları son eserlerinden biri olan Necip Fazıl Kitabı’nda ise, Türk edebiyatının usta sanatçısı ve Büyük Doğu Dergisi’nin kurucusu olan Necip Fazıl Kısakürek’in doğumunun 110. yılı vesilesiyle 2014 tarihinde adına düzenlenen “Kalır Dudaklarda Şarkımız Bizim” adlı sempozyumdan derlenen tebliğlerini kitap haline dönüştürdü. Prof. Dr. İsmail Kara, Asım Öz ve Aykut Ertuğrul’un editörlüğünde, yaklaşık bir yıllık bir çalışmayla hazırlanan kitap, Necip Fazıl’ın hayatını, edebi, fikri ve siyasi yönlerini ele alıp tahlil eden metinlerden oluşuyor.
23 Ekim’e kadar Uluslararası Frankfurt Kitap Fuarı’nda okuyucularla buluşmaya devam edecek olan Zeytinburnu Belediyesi Kültür Yayınları, 13 yıllık serüvene sahip eserlerini 5’inci salonda, C156 adlı standda sergileyecek.

Yorumlar