Sultan Abdülaziz sergisi Londra'da

Uluslararası Kültür ve Sanat Derneği tarafından düzenlenen sergi, 18 Mayıs'ta Londra'da ziyarete açılacak

Google Haberlere Abone ol
Sultan Abdülaziz sergisi Londra'da
Uluslararası Kültür ve Sanat Derneği (UKSD) tarafından düzenlenen, "Eskizlerden Tablolara Sultan Abdülaziz Resim Sergisi", Londra'da sanatseverlerle buluşacak.

UKSD'den yapılan açıklamaya göre, Osmanlı Padişahı Sultan Abdülaziz'in eskizleri ve bu eskizler temel alınarak oluşturulan yağlı boya tabloları, Yunus Emre Enstitüsü Türk Kültür Merkezi'nde sergilenecek.

Bir süre saray ressamı olarak Dolmabahçe Sarayı'nda çalışan Polonyalı ressam Stanislaw Chlebowski'nin padişahı at üzerinde tasvir ettiği portresi de sergide görülebilecek.

Başbakanlık Tanıtma Fonu'nun katkıları ve Yunus Emre Enstitüsü'nün destekleriyle hazırlanan sergi, Türkiye'nin Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç'in katılımıyla 18 Mayıs'ta ziyarete açılacak.

Serginin açılışında ayrıca, Aslıhan Eruzun Özel, Özer Özel ve Kemal Karaöz, Sultan Abdülaziz'in Türk müziği formunda bestelediği eserlerden örnekleri icra edecek.

Sultan Abdülaziz'in, saray ressamı S. Chlebowski'ye hediye ettiği desen defterinde yer alan çizimler, ilk olarak 2013'te, İstanbul Dolmabahçe Sanat Galerisi'nde sergilendi.

Sultan Abdülaziz'in resmi ziyarette bulunduğu 3 Avrupa şehrinde sergilenmek üzere yola çıkan sergi, daha önce de Viyana ve Paris'te sanatseverlerle buluştu.

Padişahın pek bilinmeyen bir özelliğini gündeme getiren sergi, 31 Mayıs'a kadar gezilebilecek.

Yorumlar