Peribacalarında görsel şölen | FOTO

Kapadokya'nın oluşumu Turizm Haftası kapsamında Roma, Bizans, Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemine ait film ve animasyonlarla peribacalarına yansıtılarak anlatıldı.

Google Haberlere Abone ol
Peribacalarında görsel şölen | FOTO

Doğal oluşumlarıyla ünlü Kapadokya'da 3D Mapping teknolojisiyle peribacalarının üzerine görüntü yansıtılarak hazırlanan görsel şölen turistlerin beğenisine sunuluyor.

 

UNESCO'nun 1985 yılında Dünya Kültür Mirası Listesi'ne aldığı Kapadokya'nın oluşumu ve tarih boyunca barındırdığı uygarlıkların anlatıldığı görsel etkinlik "Turizm Haftası" etkinlikleri çerçevesinde başladı. Ses ve ışık oyunlarıyla peribacalarını büyüleyici bir sahneye çeviren uygulama Kültür ve Turizm Bakanlığının izniyle bir firma tarafından hayata geçirildi.

 

Zelve Açık Hava Müzesi'nde izleyicilerin beğenisine sunulan gösteride,Kapadokya'nın oluşumu, Roma, Bizans, Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemine ait film ve animasyonlarla peribacaları üzerine yansıtılıyor. Nevşehir Kültür ve Turizm İl Müdür Vekili Cengiz Ekici, gazetecilere yaptığı açıklamada, 3D Mapping gösterisinin bölgenin turizm alanındaki gece aktivitelerine önemli katkı sağlayacağını belirtti. Ekici, turizm sezonunda her akşam devam edecek olan gösteride, Kapadokya'nın oluşumundan itibaren başlanılarak bölgede yaşayan medeniyetlerin izlerinin, görsel şölen eşliğinde ziyaretçilere aktarıldığını ifade etti.

 

Firma ve organizasyon yetkilisi Furkan Şahin ise görüntülerin 12 bin metrekarelik alana yansıtıldığını bunun da farklı açılara yerleştirilen 14 cihazla gerçekleştirildiğini kaydetti. Şahin, şöyle konuştu: "Kapadokya'nın oluşumunu ve bölgede yaşamış eski medeniyetleri peribacalarının üzerine yansıttığımız görüntülerle anlatıyoruz.3D Mapping gösterisi dünyanın farklı yerlerinde yapılıyor ama ortalama 4 dakika sürüyor. Ancak ilk defa Kapadokya'da 30 dakikalık bir şölen halinde sunuyoruz. Bölgeyi ziyaret eden turistler açısından önemli bir aktivite ortaya çıktı." 

 

Yorumlar