“Hürmet“ sergisi açıldı

"Kutlu Doğum Haftası" kapsamında Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi'nde sanatseverlerle buluşan sergi, 10 Mayıs'a kadar görülebilecek

Google Haberlere Abone ol
“Hürmet“ sergisi açıldı
Zeytinburnu Belediyesi'nce Kutlu Doğum Haftası kapsamında tezhip sanatçısı Rabia Koraltan'ın eserlerinden düzenlenen "Hürmet" sergisi, İstanbullu sanatseverlerle buluştu.

Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleşen sergi açılışında AA muhabirine açıklamada bulunan sergi küratörü Mehmet Lutfi Şen, sergiyi Kutlu Doğum Haftası'na mahsus hazırladıklarını belirterek, "Rabia Koraltan, Kutlu Doğum ile ilgili yoğun bir çalışma içerisine girdi. Açılışımız da çok güzel oldu, izleyici büyük ilgi göstererek, sergiyi ve Rabia Hanımın çalışmalarını ödüllendirdi." dedi.

Şen, sergide Rabia Koraltan'ın tezhip çalışmalarının yanı sıra, hattat Fuat Başar'ın sergiye özel tasarımlarının yer aldığı bilgisini vererek, serginin bu seneki Kutlu Doğum Haftası kapsamında düzenlenen en özgün sergilerden biri olduğunu kaydetti.

Koraltan'ın usta hocalardan eğitim alan bir sanatçı olduğuna dikkati çeken Şen, şöyle konuştu:
"Koraltan, daha önce çok önemli projelere imza atmış bir sanatçı. Yaptığı 'Tuğra' sergisi dönemi açısından çok öncü bir sergi idi. Bugün hala hatırlanan ve birçok insana örnek olan, birçok sanatçının tuğra yapmasına vesile olan o sergiden sonra, bu çalışma ile de Hz. Muhammed Efendimize 'hürmeten' yaptığı özel çalışmalar inanıyorum yine birçok sanatçıya örnek olacaktır. Yıllar önce ilkini Roma'da yaptığımız, yurt dışında açılan ilk hilye sergisinin adını "Aşk-ı Nebi" koymuştum, bugün birçok hilye sergisinin bu adla açıldığını görmek çok güzel. Bugün açılışını yaptığımız 'Hürmet' sergisinin de sanat dünyamıza benzer bir değer katacağını, ifadenin benimseneceğini, bundan sonra Peygamber Efendimizle ilgili yapılan çalışmalarda 'hürmet' ibaresinin yer alacağına inanıyorum."
Şen, "Hürmet" sergisine ev sahipliği yapan Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın'a teşekkür ederek, bütün sanatseverleri sergiyi görmeye davet etti.
Sanatseverlerin büyük ilgi gösterdiği sergi açılışında, grup Mesel de konser verdi.

Koraltan'ın 20'yi aşkın eserinin yer aldığı sergi, 10 Mayıs'a kadar görülebilecek.

Yorumlar