Erdoğan'ın bağışladığı eserler sergilendi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kişisel koleksiyonundan eserlerle de zenginleştirilen “Geleceğin Yıldızları için Karma Eserler Sergisi” açıldı.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan'ın bağışladığı eserler sergilendi

İbn Haldun Üniversitesi hayırseverlerin bağışlarından oluşan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kişisel koleksiyonundan eserlerle zenginleştirilen “Geleceğin Yıldızları için Karma Eserler Sergisi”, Haliç Kongre Merkezi’nde seçkin davetlilerin katılımıyla açıldı.

Sergi açılışına İBN Haldun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Şentürk, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, İBN Haldun Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Necmeddin Bilal Erdoğan, İBN Haldun Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. İrfan Gündüz, İBN Haldun Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi Hümeyra Şahin, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Ömer Arısoy katıldı.

Geleceğin Yıldızları için Karma Eserler Sergisi bağışçıların ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kişisel koleksiyonundan 303 eseri barındırıyor. Bu eserlerden 40 tanesi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kişisel koleksiyonundan yaptığı bağıştan oluşuyor. Sergilenen eserler arasında çeşitli hat ve zerendud levhaları, çoğunluğu 19. yüzyıla ait çatmalar, ipek kadife satenler ve bohçalar, seccadeler, tesbihler ve objeler bulunuyor.

Açılışta kısa bir konuşma yapan İBN Haldun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Şentürk “Sergi ile Türkiye’de ilk defa koleksiyonerler, bağışçılar ve eğitimi biraraya getiriyoruz. Bu tarz sergileri geleneksel hale getirerek düzenlemeyi sürdüreceğiz” dedi.

Osmanlı’dan başlayıp yakın tarihe kadar uzanan asırlar boyunca gündelik yaşayışın aynası olan ve sanatsal üretimin istikametini ifade eden tarihi eserlerin en nadide parçalarını bir araya getiren sergi, koleksiyonerliğin önemini de gün yüzüne çıkarıyor. Toplumunu ve toprağını tanıyan, bu minvalde tasavvur çabasında olan sosyal bilimciler yetiştirmeyi hedefleyen İbn Haldun Üniversitesi, kültürümüzün muhafazası ve sanatsal dokunuşun aktarılışı noktasında hayati derecede önem arz eden koleksiyonerliğin, bir zevk olmanın ötesinde kültürel aktarımın ana unsurlarından biri haline gelmesine de katkı sağlamayı amaçlıyor.

“Medeniyet tasavvurunun ifadesi eserler”

Sanatın kadim geleneğimizdeki önemini ortaya koyan ve 4 Mayıs tarihine kadar açık kalacak olan sergide yer alan eserlerin kıymeti ise, katılımcıların ilgisini bekliyor. Katılımcıların ilgisi ise, açık medeniyet tasavvuruna sahip sosyal bilimcilerin yetiştirilmesine büyük bir katkı sağlamış olacak.

“Geleceğin Yıldızları için Karma Eserler Sergisi”nin, tarihinden beslenen ve geleceğin mimarı olmayı hedefleyen gençlerin fikir ve sanat üretimine katkı sağlayacağına kesin gözüyle bakılıyor.

Yorumlar