'Bi Şiir Ateşle' yarışmasının kazananları belli oldu

Yarışmada, Ervanur Erdoğan birincilik, Mustafa Özdemir ikincilik ve Eyüp Taşçı üçüncülük ödülüne layık görüldü

Google Haberlere Abone ol
'Bi Şiir Ateşle' yarışmasının kazananları belli oldu

İstanbul Üsküdar Belediyesi tarafından düzenlenen "2. Uluslararası Üsküdar Şiir Festivali" kapsamında gerçekleştirilen "Bi Şiir Ateşle" yarışmasının sonuçları belli oldu.

Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda, 350 şiir arasından seçilen 26 şiir, İsmali Kılıçarslan, Hakan Arslanbenzer, Ahmet Edip Başaran, Furkan Çalışkan, Elyasa Koytak ve Raşit Ulaş'ın yer aldığı jüri önünde şairleri tarafından okundu.

Jüri tarafından puanlama sistemiyle yapılan değerlendirme sonucu, Ervanur Erdoğan birincilik, Mustafa Özdemir ikincilik ve Eyüp Taşçı üçüncülük ödülüne layık görüldü.

Ödül töreninde konuşan Üsküdar Belediyesi Kültür İşleri Müdürü Abdurrahman Demirel, kültür ve sanatın insanın dünyaya bakışını değiştirdiğini belirterek, "Dokuz gün sürecek festivalin sekiz gününde çok yoğun bir şekilde şair arkadaşlarımızın ve festival koordinatörümüz İsmail Kılıçarslan'ın bize önemli katkıları oldu, biz sadece gözlemleme fırsatı bulduk ve faydalandık. Yarışmaya katılan bütün gençleri tebrik ederim." diye konuştu.

 

Yarışmada birincilik ödülünü İsmail Kılıçarslan'ın elinden alan Ervanur Erdoğan, Abant İzzet Faysal Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde okurken tüberküloz rahatsızlığına yakalandığını ifade ederek, "Okula ara verdim ve şu an çeşitli edebiyat atölyeleri ve vakıflarda çalışmalarımı sürdürüyorum. Barbar gibi dergilerde yazmaya devam ediyorum." dedi.

Erdoğan, daha önce hikaye ve şiir dalında çeşitli yarışmalara katıldığını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden de ödül aldığını dile getirerek, yarışmalarda başarı göstermekten mutluluk duyduğunu vurguladı.

"Başka", "Dil ve Edebiyat", "Yedi İklim" gibi dergilerde eserlerinin yayımlandığını aktaran Erdoğan, şunları anlattı:

"Edebiyat dünyasında bazen tıkanma dediğimiz bir hal oluyor ve biz yazarlar bunu sık sık yaşıyoruz. Fakat şiir biraz da içten gelen bir şey, bir nesne bir anda sizin aklınızda şiire dönüşebiliyor. Biraz da yetenekle alakalı şiir yazmak. Her zaman şunu da söylüyorum, çok fazla şiir yazan arkadaşım var ve bir yerde istedikleri mesafeyi katedemediklerini söylüyorlar, ben bunun nedenini şuna bağlıyorum, şiir evet bir yetenektir ama onu geliştirmek okumakla bağlantılıdır. Okuduğunuz oranda iyi şiir yazarsınız."

Ervanur Erdoğan, Türkiye Yazarlar Birliği 2015 ödüllerinde, "En İyi Roman" ödülü alan yazar Yasemin Karahüseyin'in lise öğretmeni olduğu bilgisini vererek, kendisini yazmaya teşvikinden dolayı teşekkür etti.

Yarışmada dereceye girenlere ve tüm katılımcılara çeşitli hediyeler verildi.

Yorumlar