Ayasofya'da 'Aşk-ı Nebi' sergisi

Kutlu Doğum etkinlikleri çerçevesinde Ayasofya'da düzenlenen "Aşk-ı Nebi" sergisi bugün açıldı

Google Haberlere Abone ol
Ayasofya'da 'Aşk-ı Nebi' sergisi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bilinsin ve bu feth-i mübin ile taçlanmış bu aziz mabet bilsin ki bizler Ulu Camiyi, Sultanahmet'ten, Ayasofya'dan bir an bile gönlümüzde ayrı yerde tutmadık, bir an bile ayrı tutulmasına izin vermeyiz. Geçen hafta mübarek Ulu Cami'de namazı eda edip çıktığımda 10 binlerce Diyarbakırlı kardeşim bizi bağrına basmıştı" dedi.

Davutoğlu, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez ile 2016 Yılı Kutlu Doğum etkinlikleri çerçevesinde Ayasofya Müzesi'nde düzenlenen "Aşk-ı Nebi" sergisinin açılışını yaptı.

Davutoğlu, özellikle Bosna Hersek Bakanlar Konseyi Başkanı Denis Zvizdiç'e teşekkür ederek, Sultanahmet'ten Ayasofya'ya doğru yürürken gözü ve gönlünün Gazi Hüsrev Bey Camii'ni aradığını, Gazi Hüsrev Bey'in Saraybosnalı olduğunu söyledi.

Saraybosna'nın da aynı İstanbul gibi Fatih Sultan Mehmet Han ve onun yolcularının emaneti olduğunu vurgulayan Davutoğlu, "İstanbul'u Saraybosna'dan ayırmadık. Gazi Hüsrev Bey Camisi'ni de Ayasofya'dan ayırmadık, ayırmayacağız. O güzel beldelerin selamını bize getirdi Denis Bey. 'Birlikte burada bulunalım' dediğimizde, birlikte Evlad-ı Fatihanın nefesinin onunla birlikte buraya geleceğinden emindim. Şeref verdiler. Bu güzel mekanda Evlad-ı Fatihanın temsilcileri olmazsa eksik olacağı bu mekanda bizleri Saraybosna'nın havasıyla, atmosferiyle buluşturdular." ifadesini kullandı.

Ahmet Davutoğlu, Gazi Hüsrev Bey Camisi'nde hafız olmayanın mihraba geçmediğini belirterek, "Allah kelamı zihninde hıfzedenleri bu diyarlardan hiç eksik etmesin. Allah kelamı elleriyle en güzel şekilde nakşeden hattatlarımızı, o güzel sanatçılarımızı ve o geleneği bu diyarlardan eksik eylemesin." temennisinde bulundu.

Sergiyi hazırlayanlara teşekkürlerini ileten Davutoğlu, hayırlı cumalar, kandiller, üç aylar ve ramazanlar dileyerek, barış içerisinde ülkenin her köşesinde sadece birbirimize selam vererek barış içinde yaşanılan hayırlı günler temenni etti.

Yorumlar