4. Uluslararası Beyaz Et Kongresi

Dünya Bilim İnsanları 4. Uluslararası Beyaz Et Kongresi’nde Antalya’da Bir Araya Gelecek

Google Haberlere Abone ol
4. Uluslararası Beyaz Et Kongresi

BESD-BİR Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği tarafından iki yılda bir düzenlenen Uluslararası Beyaz Et Kongresi’nin dördüncüsü 26-30 Nisan 2017 tarihleri arasında Antalya’da yapılacak.

Uluslararası katılımla gerçekleşen tek ve en büyük kongre olan organizasyona; Dünya’nın pek çok ülkesinden ve Türkiye’den çok sayıda önemli bilim insanı, uzman ve sektör paydaşları katılacak.

Kanatlı eti sektörü, kongrede beyaz etin kuluçka evresinden sofralarımıza ulaşıncaya kadar geçirdiği tüm aşamaları, son teknolojik ve bilimsel gelişmeleri, 26-30 Nisan 2017 tarihleri arasında Kaya Palazzo Golf Resort & Kaya Belek’te düzenlenecek 4. Uluslararası Beyaz Et Kongresi’nde değerlendirmeye hazırlanıyor.

Kongreye dair hazırlıkların son hızıyla devam ettiğini söyleyen BESD-BİR Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Sait Koca, “Türkiye’de sektörümüze dair uluslararası katılımla düzenlenen en büyük ve önemli kongreyiz. Bu yıl da geçen sefer olduğu gibi dünya genelinden çok önemli bilim insanı ve uzmanın kongremizde yer almasını hedefledik ve bu hedefimize ulaşmanın haklı gururunu yaşıyoruz. 4. Uluslararası Beyaz Et Kongremize Dünya’dan ve Türkiye’den sektörle ilgili kurumlar ve üniversitelerden bilim insanları ile uzmanlar katılacak. Kongremizin, sektörün daha büyük başarılara imza atmasına katkı sağlayacağına inanıyorum.

Türkiye'nin toplam kanatlı eti, kuluçkalık yumurta ve civciv üretiminin yüzde 94’ünü karşılayan üreticilerin çatı örgütü olan Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği Derneği (BESD-BİR), sektörün bilim ve teknolojiyi paylaşması, yayması ve dünyaya daha güçlü entegrasyonunu sağlamak üzere ilk kez 2011 yılında Antalya’da Uluslararası Beyaz Et Kongresi düzenledi. 2013 ve 2015 yılında düzenlenen kongrelerin başarısı katılım sayısının artması ile tescillendi.

2015 yılında düzenlenen 3. Uluslararası Beyaz Et Kongresi 3 farklı salonda, Türkiye dâhil 10 farklı ülkeden bilim adamlarının katılımıyla gerçekleşmişti. Kongre, 19 oturumda sunulan 58 bildiri yanında, 52 poster sunumdan oluşan içeriği ile ciddi ve yüksek kaliteli uluslararası bir kongre olma yolunda önemli bir başarıya imza atarak tamamlanmıştı. 26 ülkeden gelen 1040 katılımcı ve toplamda 1573 kişiyi ağırlayan Kongre, bu yıl katılımcı sayısını daha da arttırmayı hedefliyor.

Yorumlar