Kuyumcudan düğün öncesi uyarılar

Düğün sezonunun yavaş yavaş başlaması ile birlikte altın alma telaşına düşen yeni çiftleri ve aileleri uyaran Eskişehirli kuyumcu Fuat Çil, çeşitli önerilerde bulunurken, dikkat edilmesi gereken konularda da uyardı.Çil, çiftlerin altın...

Google Haberlere Abone ol
Kuyumcudan düğün öncesi uyarılar

Düğün sezonunun yavaş yavaş başlaması ile birlikte altın alma telaşına düşen yeni çiftleri ve aileleri uyaran Eskişehirli kuyumcu Fuat Çil, çeşitli önerilerde bulunurken, dikkat edilmesi gereken konularda da uyardı.

Çil, çiftlerin altın alırken birbirlerini üzmeden bütçelerine uygun hareket etmelerini önerdi. Fuat Çil, "Evlenecek çiftler altın alışverişinde birbirlerini üzmeden bütçelerine göre uygun şeyler alsınlar. Bütçeleri fazla yoksa altının daha az gramajlı olanından alabilirler. Yüzük, küpe ve alyans almaktan çekinmesinler. Onlar da zaman geçtikçe para eder ve zararları olmaz. Bilezik, çeyrek altın ve yarım altın tavsiye ederim. Altını her zaman almalarını öneririm. Çünkü altın her zaman kazandıran bir yatırım. Altın alırken dolandırılmamak için tanıdıkları bildikleri kuyumcudan alsınlar. Vatandaş gerçek altını ayırt edemez. Vatandaşlarımız korkmadan güvendiği kuyumcudan altınını alsın" dedi.

Sahte altına dikkat

Ayrıca evlenecek olan çiftleri sahte altın almamaları konusunda uyaran kuyumcu Fuat Çil, "Altın sonuçta bir yatırım aracıdır. Bir işçilikli altın, günü geldiği zaman kara gün dostu olarak elinize gelir. İnsanlar bunu o an için düşünemiyor. Diyorlar ki küpe veya bileziğin altın olmayanını alayım. Bu yanlıştır. Piyasada olabilecek sahte altına karşı da çiftleri ve aileleri uyarıyorum" ifadelerini kullandı.

Yorumlar