Eskişehirde demokrasi nöbeti devam ediyor

Eskişehir'de FETÖ'nün darbe girişimine tepki amacıyla başlatılan "demokrasi nöbeti" devam ediyor

Google Haberlere Abone ol
Eskişehirde demokrasi nöbeti devam ediyor
Eskişehir'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki amacıyla başlatılan "demokrasi nöbeti" devam ediyor.

Eskişehir Vilayet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı'nı okudu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan lehine tezahüratta bulunan meydandaki binlerce kişi, ellerinde Türk bayraklarıyla FETÖ'nün darbe girişimini kınadı.

Darbe girişimi sırasında şehit olanlar için için Kuran-ı Kerim okundu. Öte yönden vatandaşlara, çeşitli kurum ve kuruşlar tarafından ikramda bulunuldu.

15 Temmuz'dan beri meydanda sunum gerçekleştiren Ayhan Taşçı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, FETÖ'nün darbe girişiminin ardından meydanlara çıktıklarını, o günden bu yana meydanları boş bırakmadıklarını bildirdi.

Her gün meydanda 15 Temmuz şehitleri için Kuran-ı Kerim okuduklarını anlatan Taşçı, şunları söyledi:

"Güzel ülkemize karşı gerçekleştirilen darbe girişimine karşı güçlü bir birlikteliğimiz var. Meydanda sen, ben yok, sadece biz varız. Her siyasi görüşten, her ideolojik düşünceden ve mezhepten insanlar bir arada meydanda bulunuyor. Dünya, Türk milletinin nasıl bir millet olduğunu gördü. FETÖ'nün hain kalkışmasına karşı milletimiz dimdik durdu. Cumhurbaşkanımız ve başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan, başımızda olduğu müddetçe bize bir şey olmaz."
Nurdan Aydın ise 15 Temmuz'dan beri meydanda olduğunu, o gün tankları durdurmak için meydanlara çıktıklarını kaydetti.

FETÖ'nün darbe girişiminin olduğu geceden beri elinden Türk bayrağını bırakmadığını belirten Aydın, "Düşmanımız kim olursa olsun, alanlarda sonuna kadar toprağımızı savunuruz. Kimseye verecek bir çakıl taşımız bile yok. Türk halkı olarak başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın ağzından çıkan her kelimenin ülkemizin iyiliğine olduğunu biliyoruz. O gece de 'sokaklara çıkın' dediği andan itibaren meydanları doldurduk." diye konuştu.

Vilayet Meydanı'ndaki protestolar sürüyor.

Yorumlar