AK Parti Eskişehir Milletvekili Karacan

AK Parti Eskişehir Milletvekili ve Makedonya Fahri Konsolosu Karacan: "Bu terör örgütünün ülkesine ve vatandaşlarına yaptığı hainlik apaçık ortaya çıkmışken, Makedonya'da yaşayan Türk vatandaşları ile Makedon halkının bu kanlı örgüte prim vermeyeceğine inancım tamdır"

Google Haberlere Abone ol
AK Parti Eskişehir Milletvekili Karacan
AK Parti Eskişehir Milletvekili ve Makedonya Fahri Konsolosu Harun Karacan, "Bu terör örgütünün ülkesine ve vatandaşlarına yaptığı hainlik apaçık ortaya çıkmışken, Makedonya'da yaşayan Türk vatandaşları ile Makedon halkının bu kanlı örgüte prim vermeyeceğine inancım tamdır." dedi.

Karacan, Eskişehir'deki ofisinde düzenlediği basın toplantısında, milli iradeyi hedef alarak darbe girişimi düzenleyen Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ), neredeyse bütün ülkelere yayılan ve yüzlerce kurumu kapsayan bir ağı yönettiğini belirterek, "Başta Arnavutluk, Bosna Hersek ve Makedonya olmak üzere birçok Balkan ülkesinde, FETÖ'ye yakınlığıyla bilinen kurum ve şirketler faaliyet gösterirken, örgüt, kamu kurumlarında da varlık göstermeye çalışıyor." diye konuştu.

FETÖ'nün Bosna'da 15, Arnavutluk'ta 12, Makedonya'da 7, Kosova'da 5 ve Sırbistan'da 1 okulu bulunduğuna işaret eden Karacan, şunları söyledi:
"Bu da açıkça gösteriyor ki bu kanlı örgütle mücadele Türkiye dışında da sürmek durumunda. Bu ülkelerden biri, fahri konsolosu olarak görev yaptığım dost ve kardeş ülkemiz Makedonya'dır. Ne yazık ki FETÖ tıpkı ülkemiz ve diğer ülkelerde olduğu gibi Makedonya'da da ciddi bir örgüt ağı kurmuş vaziyette. Tıpkı Türkiye'de başvurduğu gibi, halkın dini duyguları üzerinden hareketle insanları kandırıp, bunu yıllardır paraya dönüştürüyor. Makedonya'da yaşayan vatandaşlarımızı ve soydaşlarımızı bu eli kanlı terör örgütüne karşı uyarma görevini üstlenmiş bulunuyorum. Makedonya'da yaşayan Türk vatandaşlarımız ile Makedon halkının bu örgüte inanmamasını, terör örgütüyle iyi niyet çerçevesinde bağları bulunanların bu bağlarını hemen kesmesini ve niyetlerinin hiç de iyi olmadığı anlaşılan bu örgütten olabildiğince uzak durmaları gerektiği uyarısını yapmak durumundayım. Terör örgütünün kendi ülkesine ve kendi vatandaşlarına yapmış olduğu hainlik apaçık bir şekilde ortaya çıkmışken, Makedonya'da yaşayan Türk vatandaşları ile Makedon halkının bu kanlı örgüte prim vermeyeceğine inancım tamdır."

Karacan, FETÖ’nün eğitim, ulaşım, ticaret, sağlık ve turizm alanlarındaki bütün faaliyetlerinin durdurulması ve engellenmesi gerektiğine dikkati çekerek, "Çünkü bu yapının her ülkeye er ya da geç bela olacağını da biliyoruz. Diğer ülkelerde de olduğu gibi Makedonya’da da FETÖ ile bağlantısı olan bütün okullar kapatılmalıdır. Burada eğitim gören çoğu masum çocukların hayatlarına mal olabilecek bu çirkin damgayı yememeleri ve mağduriyetlerinin en hızlı bir şekilde giderilmesi gerekmektedir. Makedonya hükümetinin bu konuda duyarlı olacağına ve gereğinin yapılacağına inanıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar