Küçük: "1 yıldır hukuksuzluklara karşı durduk"

Adana Baro Başkanı Avukat Veli Küçük, 1 yıllık süreçte birçok etkinlik yaptıklarını ve hukuksuzluklara karşı durduklarını söyledi.Küçük, Adana Barosu’nun 29’uncu dönem değerlendirme toplantısında, göreve geldiklerinden bu yana...

Google Haberlere Abone ol
Küçük: "1 yıldır hukuksuzluklara karşı durduk"

Adana Baro Başkanı Avukat Veli Küçük, 1 yıllık süreçte birçok etkinlik yaptıklarını ve hukuksuzluklara karşı durduklarını söyledi.

Küçük, Adana Barosu’nun 29’uncu dönem değerlendirme toplantısında, göreve geldiklerinden bu yana 1 yıllık süreçte birçok etkinlik yaptıklarını ve hukuksuzluklara karşı durduklarını söyledi. Türkiye’de infial uyandıracak davaların hep içinde bulunduklarını ve takipçisi olduklarını ifade eden Küçük, "Görevde olmadığımız dönemlerdeki kamuoyunu ilgilendiren olayların da peşine düştük. Bunun yanında yaptığımız suç duyuruları da oldu. Özellikle youtube üzerinden Atatürk"e yapılan hakaretlere davalar açtık, hayvanlara uygulanan şiddetle alakalı suç duyurularında bulunduk" diye konuştu.

Adli binalar konusunda Adana’nın sürekli gelişim için olduğunu hatırlatan Küçük, şöyle devam etti:

"Baromuza ait yeni hizmet binası için yeni adliye binasına yürüyüş ve görüş mesafesinde iki ayrı arazi ile ilgili çalışmalar hızla devam ediyor. Yeni adliye binası inşaatı baro yönetimimiz tarafından her ay yerinde inceleniyor. 2018 yeni adli yıl açılışında faaliyete gireceği öngörülüyor. Adli yardım merkezimiz, aile mahkemelerinin taşındığı Reşatbey Mahallesi’ndeki çok yakın mesafede olan baromuza ait binaya taşındı. Reşatbey’deki binamız ile ilgili bazı düzenlemeler yapılmış, merkezi kalorifer sistemi tamamlanmış, staj eğitim çalışmaları da tamamen bu merkezimizde devam etmekte. Yurttaşında bu şekilde adalete erişimin daha rahat sağlanmasına olanak veriliyor. Bölge Adliye Mahkemeleri 5 Eylül 2017 tarihinde faaliyete başlaşmış olup, 4 avukat odası ve 1 adet avukatlar kafeteryasının baromuza tahsisi sağlandı. Bu odaların kullanımına uygun hale gelmesi için çalışmalar devam ediyor. Baro tesislerimizin yıllara dayanan kullanımından doğan bakımlar yapıldı, ısıtma-soğutma sistemi yenilendi. Tesislerimizin önünde bulunan hatıra ormanına fidan dikimi ve mevcut ağaçların bakımı yapıldı. İcra mahkemelerinin bulunduğu ek adliye binamızda baro odasında bulunan bilgisayar sayısı artırımı yapıldı, gelen şikayetler üzerine kameralı takip sistemi kuruldu. Genç meslektaşlarımızın büro edinmede yaşadıkları sorunları bir nebze de olsa gidermek için "uyum bürosu" adı altında arayışlarımız devam ediyor."

Geçmiş dönemlerde Ceza Muhakemesi Kanunu’na (CMK) göre iyileştirmeler yapıldığını belirten Veli Küçük, "20 TL olan yol ücreti 30 TL oldu. CMK ücretleri ortalama yüzde 25 oranında arttı. CMK yönergesinde yapılan değişiklikle yıllık mazeretli gün sayısı 60 günden 75 güne çıkartıldı. Genç baro meclisimizin, genç meslektaşlarımızın CMK görevlerinde kademeli pozitif ayrımcılık ile daha fazla görev almalarına dair talepler genel kurul kararı gerektirdiği ve yönetim kurulu kararı ile yapılamayacağından dolayı Ekim 2018’de yapılacak genel kurulun gündemine alınacak" diye konuştu.

Adana Barosuna kayıtlı 2 bin 385 avukat, 373 stajyer avukat ve 24 baro personeli olduğunu vurgulayan Küçük, 150 basın açıklaması ve 25’e yakın konferansla aktif ve şeffaf bir baro olduklarını söyledi.

Yorumlar